Güncel

İstanbul’da oyların sayımı sürerken, AKP tüm oyların yeniden sayılması isteyecek

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir hafta geçti ancak AKP’nin itirazı nedeniyle İstanbul’da hala kesin sonuçlar açıklanmadı. İstanbul’un ilçelerinde geçersiz oyların yeniden sayımı devam ederken, İmamoğlu Yıldırım’ın önünde olduğu belirtiliyor.

H. Merkezi: 31 Mart seçimlerinin ardından AKP’nin sonuçları kabul etmemesi ve  itirazı üzerine İstanbul’un birçok ilçesinde oyların yeniden sayımı sürerken AKP, İstanbul’da tüm ilçelerde bütün oyların yeniden sayılması için bugün YSK’ye başvuru yapacaklarını  söyledi.

AKP ve YSK seçim sonuçlarını adeta yılan hikayesine çevirmiş durum iken  İstanbul’da oy farkının 16 bin 442 olduğunu iddia eden  AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz oyların yeniden sayılması için başvuru yapacaklarını belirten açıklaması şöyle:

“Beyoğlu’nda tüm oyların sayılması için başvuru yaptık. Henüz bir karar verilmedi. Bugün de tüm oyların sayılması için İl Seçim Kurumu üzerinden Yüksek Seçim Kurulu’na başvuracağız.

“Sadece geçersiz oy sayımında 4334 oy AK Parti lehine dönmüştür. Şu anda aradaki fark 16 bin 442. Şu ana kadar geçersiz oyların yüzde 70’i sayıldı.”

“Maddi hata düzeltimi yoluna gittik ama bitmiş değil. 38 ilçede oyların tümünün sayımı için YSK’ya başvuracağız. Şu an itibariyle aradaki fark 16 bin 442’ye düştü.”

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu