Güncel

Güzel Ana için hazırlanan fotoğraf sergisi açıldı

20 Eylül 2017’de ölümsüzleşen Güzel Ana için hazırlanan fotoğraf sergisi Divriği Kültür Derneği’nde açıldı

İstanbul: 20 Eylül 2017 tarihinde hayatını ölümsüzleşen Güzel Ana(Güzel Şahin) için hazırlanan fotoğraf sergisi, Taksim’de bulunan Divriği Kültür Derneği’nde başladı. Açılışı bugün yapılan fotoğraf sergisinde Güzel Ana’nın bulunduğu her meydan ve miras olarak bıraktığı direniş alanları yer alıyor.

Bugün itibariyle açılışa dostları, yoldaşları, ailesi ve Cumartesi Anneleri katıldı.

Açılışa gelenler, Güzel Ana’nın direniş anılarını ve mirasını anlatarak ardında onurlu bir miras bıraktığını söylediler.

Sergi açılışında ilk olarak sergiyi düzenleyen Yüksel Uygun konuştu. Uygun, Güzel Ana’nın kendisi üzerinde büyük etki bırakan biri olduğunu belirterek başladı konuşmasına. Güzel Ana’yı ilk tanıdığı günden beri mücadeleci kişiliğini gördüğünü aktaran Uygun, Güzel Ana’nın mücadele içinde nefes alan bir insan olduğunu ve ondan çok şey öğrendiğini dile getirdi. Konuşmasının sonunda tüm Cumartesi Anneleri ve Güzel Ana şahsında mücadeleci insanlar adına bir alkış istedi.

Şahin ailesi adına kızı Meral Şahin yaptığı konuşmada Güzel Ana’nın Partizan geleneğinden geldiğini ve onun bu geleneği son anına kadar sürdürdüğünü vurgulayarak, ailesine, çocuklarına ve devrimcilere de bir yaşamın nasıl olması gerektiğini gösterdiğini dile getirdi. Mücadele arkadaşları da konuşmalarında Güzel Ana’nın yaşamının son anına kadar alanlarda olduğunu anlatırken, onun hayatının herkes için bir örnek olduğunu belirttiler.

Açılan fotoğraf sergisinde, Güzel Ana ile birlikte, 17 Eylül 2017 tarihinde ölümsüzleşen yoldaşı Serdar Can’ın fotoğraflarının yer aldığı bir anı-hatıra defteri de bulunuyor. Yüksel Uygun tarafından düzenlenen sergi, 21-29 Eylül tarihleri arasında Taksim’de bulunan Divriği Kültür Derneği’nde düzenlenecek.

Serginin bilgileri şu şekilde;

Tarih: 21-29 Eylül 2019

Yer: Divriği Kültür Derneği- İstiklal Cad. No: 166 K:2 D:37(Suriye Pasajı) Beyoğlu

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu