Güncel

Posco işçileri 3 Ocak’ta Ankara’ya yürüyor

H.Merkezi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, söz verdiği yetki belgesini Birleşik Metal-İş Sendikası’na göndermedi. Bunun üzerine Posco Assan işçileri 3 Ocak günü fabrika önünden Ankara’ya yürüyecek.

Daha önce Ankara’ya yürümemek isteyen işçilere polis saldırmış, 34 kişi gözaltına alınmıştı ancak işçiler vazgeçmemiş ve ertesi gün tekrara yürümek için toplanmıştı.

Polis, aralarında Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve yöneticilerinin de olduğu 34 kişiyi darp ederek gözaltına almıştı. Bu saldırı işçileri yıldırmamış, işçiler ertesi gün yeniden yürüyüşe geçmişti. İşçilerin yeniden yürüme iradesi göstermesi üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yetki belgesinin cuma günü sendikanın elinde olacağı sözü vermişti.

İşçiler 3 Ocak 11.00’da fabrika önünden yola çıkacak

Bakanlığın yetki belgesini göndermemesi üzerine Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi Posco Assan işçileri 3 Ocak Çarşamba günü saat 11.00’da fabrika önünde bir araya gelerek Ankara’ya yürüyecek.

Kocaeli’de sendikalı oldukları için işten atılan ve direnişlerini sürdüren Birleşik Metal-İş üyesi Posco Assan işçileri, geçen hafta sendikanın fabrikada toplu sözleşme için yeterli çoğunluğa eriştiğine dair yetki belgesinin bir buçuk aydır gönderilmediğine dikkat çekerek Ankara’ya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na doğru yürüyüşe geçmiş, ancak polis saldırısıyla karşılaşmıştı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu