Güncel

İmralı görüşmesinden sonra tutsaklardan açıklama: Tecridin sona erdiği anlamına gelmediği anlaşılmalıdır

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın dün kardeşi Mehmet Öcalan’la yaptığı görüşmeden sonra gözlerin çevrildiği açlık grevlerinin sürdüğü hapishanelerdeki siyasi tutuklular, “Görüşme tecridin sona erdiği anlamına gelmediği anlaşılmalıdır” açıklaması yaparak, eylemlerinin süreceğini kaydetti.

H. Merkezi: İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde tutsak bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’la dün görüşmesinden sonra hapishanedeki siyasi tutuklulardan açıklama geldi.

ANF’nin geçtiği habere göre, PKK ve PAJK’lı tutuklular adına yazılı açıklama yapan Deniz Kaya, “Önderliğimizin özgür yaşar ve çalışır koşullarını sağlayana kadar başlattığımız açlık grevi direnişimiz devam edeceğini belirtmek istiyoruz. 12 Ocak günü Önderliğimizin kardeşiyle görüştürülmesi başlattığımız direnişimizin kapsamı açısından yeterli görülmediği aynı zamanda yapılan görüşme tecridin sona erdiği anlamına gelmediği anlaşılmalıdır” denildi.

Öcalan’dan haber almayı “büyük bir mutluluk olarak karşıladıklarını” kaydeden Kaya, “AKP-MHP’nin özel savaşına aldanmadıklarının” bilinmesini istediklerini vurguladı. Kaya, şöyle devam etti: “Büyüyen ve yükselen direnişimiz karşısında zorlanan AKP hükümeti bir Cumartesi günü böylesi bir görüşmeye izin vermesi zor anlar yaşadığı anlamına gelmektedir. AKP-MHP hükümeti bu görüşmeyle çok ucuz hesaplar içerisinde olmadığını kanıtlamak istiyorsa Önderliğimizle görüşmelerin sadece aileyle sınırlı tutulmaması, sürekliliğinin sağlanması ve özgür yaşar çalışma koşullarının oluşturmasını sağlamalı, aksi taktirde bu ucuz politikaya kanmayacağımız bilinmelidir. Dün Önderliğimiz ile kardeşi aracılığıyla görüşme yapılmış olabilir ancak bu görüşme tecrit koşullarında yapılmış, yani halen tecrit devam etmektedir.”

Başlattıkları açlık grevi eylemini kesintisiz bir şekilde sürdüreceklerini kaydeden Kaya, 226 tutsağın süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olduğunu, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in 67 gündür açlık grevinde olduğunu ve tüm hapishanelerde süresiz dönüşümlü açlık grevi eyleminin de sürdüğünün bilgisini verdi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu