DünyaGüncel

Yunanistan’da 16 yaşındaki Roman çocuğu katleden polis serbest

Yunanistan’ın Selanik kentinde 16 yaşındaki Roman çocuğu katleden polis yurt dışı çıkış yasağı ve kefaretle serbest bırakıldı.

Yunanistan’ın Selanik kentinde 5 Aralık’ta aldığı 20 euroluk benzinin parasını ödemediği gerekçesiyle 16 yaşındaki Roman genç Kostas Frangoulis’i katleden polis, yurt dışına çıkış yasağı ve kefaretle serbest bırakıldı.

Polis, ifadesinde takip edilen aracın 16 yaşındaki sürücüsünün ikinci polis aracına çarpmaya çalışması üzerine meşru müdafaa yaptığını iddia etti. Hareket halindeyken ateş ettiğini, sürücüye değil arabaya nişan aldığını söyledi.

Polisin tutuksuz yargılanmasına itiraz edeceklerini bildiren Frangoulis’in ailesi, konuyu yüksek mahkemeye taşıyacaklarını ve karara itiraz edeceklerini kaydetti.

Orta ve Batı Makedonya Roman Federasyonu Başkanı Panagiotis Sambanis, kararla ilgili yaptığı açıklamada, “Polis memurunun kısıtlı şartlarla serbest bırakıldığını öğrendik. Aileler çok üzüldü. Karara itiraz edilebilmesi ve davanın Yargıtay’a gitmesi için aile yasal yollara başvuracak” dedi.

Öte yandan Ayasofya Roman Yerleşimi Genel Sekreteri Antonis Tasios, sisteminin Romanlara eşit davranmadığının altını çizerek, “Kostas Fragoulis’in ailesi, Temel insan haklarının ihlal edildiğine inanıyor ve bu nedenle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmayı bile tartışıyorlar”  ifadelerini kullandı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Diğer içerik
Kapalı
Başa dön tuşu