Güncel

Polis Van’da ev bastı, 3 saat işkence yaptı, “Öldürme yetkimiz var” dedi

Van’da Özer Ailesi’nin evine baskın yapan polis, 3 saat boyunca aile fertlerine işkence yaptı.

H. Merkezi: Van’ın İpekyolu ilçesinde 1’i polis 3 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili işkence edilerek gözaltına alınan Şahin Ailesi’nin ardından, bu kez Edremit ilçesinde Özer Ailesi aynı uygulamaya maruz kaldı. Jinnews’in haberine göre, polis, arama izni bile olmadan Özer Ailesi’nin evini bastı, aileden 5 kişi ve Şükran Yıldız’ı gözaltına aldı. 4’ü çocuk 17 kişinin bulunduğu eve yapılan baskında 78 yaşındaki Makbule, Hadi, Medeni, Übeydullah ve Emrullah Özer ile Şükran Yıldız’a 3 saat boyunca işkence yapıldı.

“Çocukların gözleri önünde…”

Gözaltına alınan 6 kişi hâlâ gözaltında tutuluyor. Ailenin diğer üyelerinden biri, baskın sırasında yaşananları şöyle anlattı:

(…) Annem, babam ve çocuklarla beraber hepimiz yere uzandık. Ağabeyimi kalkan olsun diye yanlarına çağırdılar. Abim kalkan oldu. Önce ona ‘evinizde yabancı bir kadın var, kim’ dediler. Ağabeyim yeni geldiğini, kim olduğunu bilmediğini söyledi. O sırada Makbule ile tedaviye gelen Şükran diye bir kadın da bizdeydi. Makbule çıkıkçı. Biz Şükran’ı tanımıyoruz. Bizim evimize günde 20 kişi girip çıkıyor. Şükran da Makbule’ye karnı için gelmişti. Tedavisini olup gitmek üzereydi o sırada, baskın oldu. Bize de sordular ama tanımadığımız için bir şey söyleyemedik.

(…) Ondan sonra bizim gözümüzün önünde onu darp etmeye başladılar. Şükran darp edilirken Makbule’nin dili tutuldu. Konuşamadı, kekelemeye başladı. O felç geçirince akrabalardan biri fenalaştı. Biz tepki verdik, çocuklar korktukları için ağlamaya başladılar. Yeğenim 4 yaşında. Şükran’ı gözünün dönünde darp ettiklerinde korktu ve ağlamaya başladı. Polisler kafasına silah dayayarak ‘şunun gözünü kapatın, yoksa kafasına sıkarım’ dediler. Daha sonra bize silah doğrultarak ‘tepki vermeyin, çocukları da susturun’ dediler. Biz ‘çocuklar korkuyor, nasıl susturalım’ deyince ‘o zaman biz yukarıda görüşelim’ hanımefendiyle dediler. Şükran’ı yukarı götürdüler.

“Öldürme yetkimiz var!”

Aile üyesi, polisin Şükran Yıldız’ın üzerine çıkıp yumruk attığını da belirterek, işkencenin 23.30’dan 02.45’e kadar sürdüğünü söyledi. “Bizi ‘İstersek sizi burada öldürürüz. Bizim buna yetkimiz var’ diyerek tehdit ettiler” diyen aile üyesi, “Şükran’ın sırtında sopalar kırmışlar, her tarafta kırık sopalar vardı” diye devam etti.

Aile, İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) başvurdu.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu