Güncel

“Nefes almak için HDP diyoruz”

İstanbul: Dünyanın en yüksek seçim barajına karşı HDP’nin barajı aşması için halktan HDP’ye oy vermelerini isteyen 10’dan Sonra inisiyatifi, HDP’ye deste“Nefes almak için, 10’dan Sonra’sını birlikte kuralım”k için yaratıcı ve aktif bir seçim çalışması yürütüyor.

Büyük çoğunluğu HDP’li olmayan fakat HDP’nin yeni yaşam çağrısına destek veren 10’danSonra İnisiyatifi’nden Sidar Gürkan, “Önümüzde duran baskıcı rejimin geriletilmesi için aynı zamanda barajın aşılıp başkanlığın durdurulması için aslında nefes almak için HDP’ye oy istiyoruz” diyor.
Onlar, sosyal medyada yayınladıkları renkli, dikkat çekici videolar, mesajlar, bildiriler, sokaklardaki, duvarlarındaki yazılamaları, şehrin ana arterlerinde kurdukları stantlarla tanınıyor. Dünyanın en yüksek ve anti demokratik seçim barajına karşı barajı aşması için HDP’ye oy istiyorlar. Nefes almak için “10’dan Sonra” diyen, büyük çoğunluğu HDP’li olmayan aralarında işçisinden, mühendisine, doktorundan, sanatçısına, öğrencisine toplumun birçok kesiminden insanın bulunduğu 10’dan Sonra inisiyatifi’nden Sidar Gürkan ile 10dan Sonra’yı oluşturmaya neden ihtiyaç duyduklarını, neden HDP’ye destek istediklerini ve HDP’nin seçim barajını aşmasının kendileri için ne ifade ettiğini konuştuk. 

“Nefes almak için, 10dan Sonra’sını birlikte kuralım” diyen 10’dan Sonra grubu ilk olarak hazırladıkları ve HDP’nin seçim barajını aşmasını konu alan dikkat çekici, renkli ve mizah dolu videolar ve mesajlarla sosyal medya hesaplarından servis etmeleriyle gündeme geldi. Ardından sokaklara çıkarak şehirlerin merkezi noktalarında dağıttıkları bildirilerle HDP’ye oy istemeye başlayan 10’dan Sonra, HDP’nin “Büyük insanlık çağrısı” adı altında yayınladığı seçim bildirgesinin ardından da HDP’nin “Yeni yaşam” çağrısının tüm halklar için umut olduğunu belirterek, “7 Haziran akşamı geleceğimizin önüne koyulan baraj yıkılmış olarak Türkiye yeni bir sabaha uyanacak” diyerek seçim bildirgesini de sahiplendiklerini açıkladı. 
“O baraj yıkılacak”
“O baraj yıkılacak” diyerek daha fazla insana ulaşmak için çalışma temposunu arttıran 10’dan Sonra’nın Boğaziçi Üniversitesi’nde açtığı stantta yer alan aktivistlerden Sidar Gürkan, kendilerini “Önümüzdeki seçimlerde HDP’nin desteklenmesine inanan insanların oluşturduğu bir topluluk” olarak tanımlıyor. Gürkan, sosyal medyada görünürlük kazandıktan sonra sokaklara çıkıp, stantlar açarak, bildiriler dağıtarak insanlarla HDP’ye destek için bire bir temas kurmaya başladıklarını belirtiyor. 
“Nefes almak için HDP diyoruz”
7 Haziran seçimlerinde neden HDP’ye destek istedikleri sorulduğunda ise Gürkan, “Çünkü mevcut tabloda tek alternatif HDP” diye cevap veriyor ve bu soruya inisiyatif içerisinden bir çok insandan bir çok farklı yanıt gelebileceğini söylüyor. Gürkan, “10’danSonra içinden birçok kişiye sorduğunuzda bu soruya birçok farklı cevap alabilirsiniz. Ama AKP’yi durdurmak için HDP, yeni yaşam bildirgesinde birçok şeyin bizim hayatıma ve mücadele ettiğimiz alanlara dokunduğu için HDP. Ekolojik yaşam için HDP. Kadın özgürlüğü için HDP. O yüzden tek bir cevap yok. Önümüzde duran baskıcı rejimin geriletilmesi için aynı zamanda barajın aşılıp başkanlığın durdurulması için nefes almak için aslında HDP’ye oy istiyoruz” diyor.
“HDP’ye oy ver ve oyunun da peşine düş”
Sokakta bire bir temas halinde oldukları ve HDP’ye destek istedikleri insanların büyük çoğunluğunun diyaloga açık olduğunu fakat bazılarının “ama”ları olduğunu söyledi. Bu “ama”ların başında ise “Ama HDP AKP ile anlaştı” gibi bir söylemin olduğunu belirten Gürkan, bunun gerçek olmadığını anlatmak ve yurttaşların “ama”larını cevaplamak için de bildiriler hazırladıklarını belirtti. Yurttaşlara “HDP’ye oy ver 10’dan sonra da oyunun peşine düş” dediklerini dile getiren Gürkan, “HDP’ye oy versinler, 10’dan sonra da insanlar HDP’ye verdikleri oyun peşine düşüp, kendi fikirleri ve önerileriyle HDP’ye renk versinler. İnsanlara bunu söylüyoruz” dedi. 
“Seçime kadar seferberlik”
Seçimler yaklaştıkça çalışma tempolarını da arttırdıklarını kaydeden Gürkan son olarak şunları kaydetti: “Vitesi arttırdık bugünden itibaren sabah 7’den akşam 10’a kadar kentlerin ana merkezlerinde, metro çıkışlarında, vapur iskelelerinde ve ev ev bildirilerimizi dağıtıyoruz. Günün her saatini doldurup seçime kadar kendimizi seferber edeceğiz. Elimizdeki materyalleri olabildiğince etkin bir şekilde dağıtmaya çalışıyoruz.” 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu