Güncel

Canpolat için Adalet Bakanlığı önünde eylem

Ankara: Kandıra F tipi Hapishanesinde KOAH hastası olan ve tedavi edilmeyerek ölüme terk edilen hasta tutsak Mehmet Canpolat geçtiğimiz günlerde yaşamını yitirmişti.

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifinin acil eylem çağrısıyla bir araya gelen bileşenler, bugün saat 11.30 da Adalet Bakanlığı önüne çağrı yaptı. Adalet Bakanlığı önünde toplanan kitle inisiyatif adına basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, daha önce de Lütfi Taş ve Abdülmecit Aslan’ın da yine aynı katliamcı devlet politikasıyla yaşama veda ettiği belirtildi.

“Bu Sokaklarda Haykırmıştık Canpolat’ı”

Açıklamada “Bundan 3 hafta önce hasta tutsaklarla ilgili açıklamamızda Mehmet Canpolat’ın durumunun ağır olduğunu ve ciddiyetini koruduğunu ifade etmiştik. Canpolat 48 yaşında ve kanser hastası idi. Katletmek bu ülkede devlet politikası olmaya devam ediyor. İster hapishanelerde ister sokaklarda olsun değişen bir şeyin olmadığı gibi ölümler de sıradanlaştırılıyor. Son iki haftada dört hasta mahpus ve tutsak hayatını kaybetmiştir. Bu ölümlerin sorumlusu devlet ve AKP hükümetidir. Hasta mahpusları siyaset malzemesi ve pazarlık konusu yapmaktan iktidar vazgeçmelidir. Bu bir insanlık sorunudur. İnsanım diyen herkesin bu konuya duyarlılık göstermesi gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın ardından sesli ajitasyonlarla devletin katliamcı politikalarını teşhir etmeyi sürdüren kitle; “Katil Devlet Hesap Verecek!”,  “Hasta Tutsaklar Serbest Bırakılsın!”, “Devrimci Tutsaklar Serbest Bırakılsın!”, “Biîi Berxwedana Zîndana!” sloganlarıyla dağıldı. 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu