Güncel

ÇHD’den gözaltılara dair açıklama

Ankara ve İstanbul’da açıklama yapan ÇHD, mesleğe ve savunmanın bağımsızlığına sahip çıkacaklarını vurguladı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) aralarında üyelerinin de bulunduğu birçok avukatın gözaltına alınmasına dair Ankara ve İstanbul’da açıklama yaptı.

“Mesleğimize ve savunmanın bağımsızlığına sahip çıkacağız”

Ankara’da ÇHD Ankara Şube, Toplumsal Hukuk, Adalet İçin Hukukçular, Demokrasi İçin Hukukçular, Hukukçu Dayanışması ve ÖHD Ankara Şube’nin çağrısıyla toplanan avukatlar saldırılar ile sindirme politikaları devam etse de her seferinde hukuksuzluğu gün yüzüne çıkartıp mesleğe ve savunmanın bağımsızlığına sahip çıkacaklarını vurguladı.

“Meslektaşlarımız ÇHD genel merkez yöneticisi ve ÇHD Ankara Şube Üyesi Avukat Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı ve ÇHD üyeleri Avukat Didem Baydar Ünsal, Avukat Seda Şaraldı ile Avukat Berrak Çağlar 6 Şubat Salı günü kapıları kırılarak girilen Halkın Hukuk Bürosundan gözaltına alınmışlardır. Meslektaşlarımız hakkında hukuka aykırı bir biçimde ilk 24 saat avukat görüş yasağı kararı alınmış, bu nedenle avukat görüşü yapılamamış, soruşturma dosyasında gizlilik kararı verilmiştir.” denilen açıklamada avukatların son derece keyfi bir biçimde, hiçbir somut gerekçe gösterilmeksizin gözaltına alındığı ve gözaltında tutulduğu belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Meslektaşlarımızın gözaltına alınması iktidarın her fırsatta avukatlara yönelen saldırılarının bir sonucudur.  2013 ve 2017 yılında da benzer komplolarla meslektaşlarımız gözaltına alınmış, yargılamalar sırasında bu komplolar boşa çıkarılmıştır. İktidar her fırsatta savunmaya yönelik saldırıları ile avukat arkadaşlarımızı sindirme politikasını sürdürmeye devam etse de biz de her seferinde bu hukuksuzluğu gün yüzüne çıkartıp mesleğimize ve savunmanın bağımsızlığına sahip çıkacağız.

Meslektaşlarımızın bugün emniyet ifadelerinin alınacağı söylenmiştir.  Tüm meslektaşlarımızı bu hukuksuzluğa karşı durmak üzere arkadaşlarımızın yanında olmaya çağırıyoruz.”

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu