Güncel

(ÇAĞRI) Kartal’da “Cenazelerimizi geri verin” eylemi

İstanbul: Halk savaşçılarının cenazelerinin verilmemesine tepki sürüyor. Partizan Dersim, Ankara ve Sarıgazi’nin ardından Kartal’da da eylem çağrısı yaparak “Halk savaşçılarının cenazeleri teslim edilsin” dedi.

Pulur’da şehit düşen 3 halk savaşçısının cenazelerinin aileleri tarafından kesin teşhis edilmelerine rağmen savcılık tarafından DNA testi yapılması gerekçesiyle keyfi olarak bekletilerek ailelerine verilmemesini protesto eden Partizan Dersim, Ankara ve Sarıgazi’nin ardından İstanbul’un Kartal ilçesinde de eylem çağrısı yaptı.

 

“Cenazeler verilmeyerek işkence sürdürülüyor”

Suruç Katliamı’ndan sonra Ankara’da meydanları kana bulayan devlet günlerdir ‘Dersim’de operasyon yapıyoruz’ diyerek Cemevlerini, mezarlıkları bombalamakta, yoğun bir şekilde de gerilla alanlarına dönük saldırılar gerçekleştirmekteydi” diyen Kartal Partizan“Bu saldırılar kapsamında 21 Ekim gecesi 3 halk savaşçısını katletmiş ve bununlada yetinmeyip yaralı yakalanan Özgüç Yalçın(Sefkan) işkence yapılarak infaz edilmiştir” diyerek devletin işkenceci ve katliamcı olduğuna vurgu yaptı.

Bu işkenceyi halk savaşçılarını teslim etmeyerek ailesine ve yoldaşlarına yapmayı sürdürmek isteyen faşist TC devletinin katliamcı anlayışına karşı tüm devrimci-demokrat-yurtsever halkımızı basın açıklamamıza davet ediyoruz” diyen Partizan yarın (25 Ekim Pazar) yapacağı eylemi saat 17.00’de Kartal Meydanı’nda gerçekleştireceğini duyurarak çağrı yaptı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu