Dünya

İsviçre’den Urmiye direnişçilerine destek eylemi!

Bern: İran Devleti’nin devrimci yurtsever tutsaklara yönelik insanlık dışı uygulamalara ve yapılan idamları karşı, Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin çağrısı üzerine, içinde İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu – İTİF inde yer aldığı İDGB ve IHDD – İnsan Hakları ve Dayanışma Derneği’nin de destek verdiği eylem 17 Aralık 2014 tarihinde İsviçre’nin Bern kentinde gerçekleştirildi.

Gerici ve faşist Iran Devleti’nin uyguladığı idamları ve devrimci yurtsever tutsaklara yönelik işkence ve tecridi protesto etmek, Iran zindanlarında açlık grevinde olan tutsaklara sahip çıkmak için, Bern Helvetiaplatz meydanında miting düzenlendi.

Mitinge Kürt kurumlarının yanı sıra Türkiyeli devrimci kurumlarda destek verdi. Yağan yağmura rağmen kalabalık kitle coşkulu bir şekilde sloganlarını haykırdı. Yapılan Türkçe ve Kürtçe konuşmalardan sonra bir heyet şeklinde Iran Bern Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakılarak protesto edildi.

Yaklaşık bir bucuk saat süren eylemde kitle sık sık sloganlarla Iran Urmiye direnişini selamladı ve İran faşizmini protesto etti.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu