EmekGüncel

DEDAŞ işçilerinin direnişi 3’üncü gününde

DEDAŞ’da özlük haklarının iyileştirilmesi ve sendikal haklarının tanınması talebiyle grev yaptıkları gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerin direnişi 3’üncü gününde.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’de (DEDAŞ) özlük haklarının iyileştirilmesi ve sendikal haklarının tanınması talebiyle grev yaptıkları gerekçesiyle işten çıkarılan işçiler, 3 gündür eylemde. Sabah saatlerinde DEDAŞ önünde toplanan işçiler, davul ve zurnalarla eylemlerini sürdürdü.

DEDAŞ’ın başındaki isim olan Ebubekir Tivnikli, eylemin sürdüğü sırada DEDAŞ İl Müdürlüğü binasına geldi. Tivnikli’nin gelmesinin ardından binanın önüne iş makineleri yığıldı. CHP Amed Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, işçileri oturma eyleminde ziyaret etti.

DEDAŞ kapısı önüne iş makinalarının yığılmasına tepki gösteren Tanrıkulu, “Bu rezalettir. Bu rezaletler Amed halkının hafızasına kazanacaktır. DEDAŞ yıllardır Amed halkına zulüm ediyor. İşkence ediyor. Kolektif bir biçimde halkı cezalandırıyor. Buradaki emekçiler bu halka ve kendilerine yapılan zulmü protesto etmek için iş bıraktı. Sendika istiyorlar. Bundan doğal ne olabilir. DEDAŞ orantısız bir biçimde kar ediyor. Devletten inanılmaz bir destek görüyor. Bu devlet bu hükümet DEDAŞ’ın tahsildarıdır. Bu haldeyken kamu hizmeti yapan işçilere haksızlık yapıyor. İkramiye vermiyor, fazla mesai haklarını istiyorlar. DEDAŞ’ın bu zulmünün arkasında durmayın” diye konuştu.

Aşırı sıcak havaya rağmen oturma eylemini sürdüren işçiler, bugünkü eylemlerini “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla sona erdirdi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu