DünyaGüncel

Refah’a bombardıman saldırısı: Yüzlerce Filistinli katledildi

İsrail işgal rejimi, sabah saatlerinde Gazze'nin güneyindeki aşırı kalabalık Refah kentini hedef alan yoğun bir bombardıman saldırısı başlattı. Aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu yüzlerce sivili katledildi ve yaraladı.

İşgalci İsrail’in Gazze’deki soykırım saldırıları sürüyor. İsrail işgal rejimi, bugün sabah erken saatlerde Gazze’nin güneyindeki aşırı kalabalık Refah kentini hedef alan yoğun bir bombardıman saldırısı başlattı.

Refah’taki sağlık yetkilileri, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 100’den fazla sivilin katledildiği  ve yüzlercesinin de yaralandığını bildirdi. Yaralılar şehrin dört bir yanındaki hastanelere kaldırıldı.

Filistin Kızılayı, Refah’ın şehir merkezinde yoğunlaşan şiddetli İsrail hava saldırılarına tanık olduğunu ve Kızılay genel merkezinin yakınındaki konutları vurduğunu belirtti.

Kentteki Kuveyt Hastanesi Müdürü Suhaib Al-Hams, hastanenin ağır yaralı hastalarla dolup taştığını ve yeterli ilaç ve malzeme bulunmadığını söyledi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA, İsrail savaş uçaklarının yaklaşık 40 hava saldırısı düzenlediğini ve şehir genelinde yerinden edilmiş kişilerin barındığı çok sayıda ev ve camiyi hedef aldığını söyledi. Bu saldırılara Refah’a yönelik yoğun topçu ateşi ve deniz bombardımanı da eşlik etti.

Yaralıları taşıyan sivil araçlar Refah’taki Kuveyt Hastanesi’ne ulaşırken, yüzlerce kişinin de devam eden bombardımandan kaçmak için hastaneye sığındığı kaydedildi.

Hedef alınan camiler arasında Shaboura’daki Al-Rahma ve Yibna mülteci kamplarındaki Al-Huda da vardı; her ikisi de düzinelerce yerinden edilmiş aileyi ve 14’ten fazla meskûn evi barındırıyordu. İsrail hava saldırıları Mısır sınırına yakın bölgelere de uzandı.

Tahminler, İsrail işgal güçlerinin mevcut saldırının ilk aşamalarında Gazze’nin kuzeyinden yüz binlerce Filistinliyi güneye doğru yer değiştirmeye zorlamasının ardından Refah’ta şu anda yaklaşık 1,4 milyon kişi ve ülke içinde yerinden edilmiş mültecinin bulunduğunu gösteriyor.

En az 28 bin 176 Filistinli katledildi

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik soykırım saldırılarında en az 28 bin 176 kişi katledildi ve 68 binden fazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı.

Soykırım saldırıları yaklaşık 2 milyon insanın Gazze Şeridi’nin tamamından zorla göç ettirilmesiyle sonuçlandı; yerinden edilenlerin büyük çoğunluğu Mısır sınırı yakınlarındaki yoğun nüfuslu güney şehri Refah’a sürüldü ve bu durum 1948 Nakba’sından bu yana Filistin’in en büyük kitlesel göçü haline geldi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu