DünyaGüncel

İngiltere’de tren makinistleri de grev kararı aldı

İngiltere’de Demir Yolu İşçileri Sendikası'nın grev kararının ardından, Tren Makinistleri Sendikası da grev kararı aldı.

İngiltere’de Demir Yolu İşçileri Sendikası (RMT) üyelerinin 26 Ağustos ve 2 Eylül tarihlerinde grev kararı almalarının ardından, Tren Makinistleri Sendikası (ASLEF) da grev kararı aldı.

ASLEF, 1 Eylül günü toplam 16 ayrı şirkette çalışan makinistlerinin greve gideceğini açıklarken, 2 Eylül günü de üyelerinin kesinlikle fazla mesai yapmayacaklarını duyurdu.

Bir gün önce grevin gerçekleşmesi durumunda, yaşanan aksaklıkları gidermek için fazla mesai dayatan işverenlerin bu planını da devre dışı bırakan sendika, adaletli bir ücret artışı talep ediyor.

Evrensel’de yer alan habere göre, ASLEF Genel Sekreteri Mick Whelan, “Hükümet ve şirketler bizimle bir masa etrafında toplanıp meseleyi konuşmaya yanaşmıyorlar. Bizimle görüşmüyorlar. Tren sürücülerimiz 4 yıldır ücret zammı almıyor. Daha fazla beklememizin bir anlamı yok. Onlar masaya oturmuyorsa biz meydanlara çıkarız” dedi. Whelan, en son patronlarla 26 Nisan’da ve hükümet yetkilileriyle de 6 Ocak’tan bu yana hiçbir görüşme yapmadıklarını, hükümet ve şirketlerin görüşmelere yanaşmadıklarını belirtti. Hükümet ve patron temsilcileri ise hâlâ sendikanın masaya oturarak anlaşmayı imzalamaları gerektiğinden söz ediyor.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu