Güncel

DGD-Sen’den Ceva Lojistik önünde eylem: Bizleri zehirleyen Amazon

Ceva Lojistik Amazon projesinde çalışan yaklaşık 50 işçi öğlen yemeğinden zehirlendi. DGD-Sen fabrika önünde protesto eylemi düzenledi.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında aynı fabrikada gece vardiyasında çalışan 70 kadar işçi gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Firma zehirlenme vakaları karşısında tüm yaşananlara rağmen herhangi bir önlem almadı.

Son olarak firmanın Amazon projesinde çalışan yaklaşık 50 işçi 28 Ocak günü öğlen yemeğinden zehirlendi.

Depoda örgütlenme faaliyeti yürüten Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) zehirlenme vakalarına dikkat çekmek için protesto eylemi düzenledi. İnşaat-İş üyesi işçilerde eyleme destek verdi.

Fabrika önünde yapılan açıklamada “Geldiğimiz noktada 28 Ocak günü yaklaşık 50 işçi yemekten zehirlendi. Yaklaşık diyoruz, çünkü zehirlenen işçiler ayrı ayrı özel hastanelere götürülerek oluşacak kamuoyunun önüne geçilmeye ve işçilerinden birbirinden haberdar olmasına engel olunmaya çalışıldı. Bu süreçte işveren gerekli önlemleri almak yerine zehirlenmelere, denetimsizliğe, ucuz ve zehirli yemeğe itiraz eden üyelerimizi ve komitede olan işçileri diğer işçilere gözdağı vermek için işten atmayı tercih etti” ifadeleri kullanıldı.

Firmanın denetimden uzak olduğunu ve herhangi bir adli işlem yapılmadığını hatırlatan DGD-Sen Örgütlenme Uzmanı Kemal Yılmaz basın açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Bizler Amazon ‘un işçi ve sendika düşmanı olduğunu tüm dünyadan yaklaşık iki milyon işçinin mücadelesinden biliyoruz. Haklarımızı yok sayan ve bizleri zehirleyen Amazon’u denetlemeye çağırıyoruz. Bir sonraki zehirlenme hem sizin hem de Amazon için bu kadar rahat atlatılamayabilir.

Amazon işçileri, eğer bugün örgütlenerek sendikamız DGD-SEN etrafında birleşmezsek çalışma şartları her gün bir önceki günü aratarak daha da kötüleşmeye devam edecektir.  Bizler haklarımıza sahip çıkıp yenilerini kazanamazsak kimse bize haklarımızı vermeyecektir. Amazon depo işçilerinin birliği, onların iş güvencesi ve yaşam sigortasıdır.

Amazon işçileri zehirlerken, sendika üyesi işçiler atılırken bakanlık sadece seyrederken bizlere direnmek dışında başka seçenek kalmamıştır. İşçilerin sağlığı şirketlerin karlarından daha değerlidir.”

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu