Güncel

Antep’te 9 kişi tutuklandı

Antep'te yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 29 isimden, aralarında HDP İl Eşbaşkanı Musa Aydın’ın da bulunduğu 9 kişi tutuklandı

Antep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında kentte 14 Temmuz günü Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) eski ve yeni yöneticileri, üyelerine yönelik yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 29 isimden aralarında HDP İl Eşbaşkanı Musa Aydın’ın da bulunduğu 14 kişinin emniyetteki sorguları dün tamamlandı.

Sorgu işlemleri tamamlanan HDP İl Eşbaşkanı Aydın ile birlikte partinin Şehitkamil İlçe Eşbaşkanı İbrahim Dağ, İslahiye İlçe Eşbaşkanı Yusuf İyem, il yöneticileri Hasan Saran ve Abdullah Acar, eski il eşbaşkanı Atiye Okay, eski il yöneticisi Yeliz Yılmaz ile DBP eski İl Eşbaşkanı Habibe Tişkaya, il yöneticisi Sevinç Selçuk, Hurşit Besle, Abdulmutalip Kılıç ve Ömer Sungur, Enver Özmen ve avukat Adnan Erol adliyeye sevk edildi.

Seçim çalışmaları soruldu

Savcılığa ifade veren 14 kişiye “örgüt üyesi olmak” iddiası yöneldi. Bu iddiaya ilişkin olarak ise 31 Mart yerel seçim sürecinde yürüttükleri çalışmalar, katıldıkları toplantılar, teknik ve fiziki takip, telefon kayıtlarına ilişkin sorular yöneltildi.

9 isim tutuklandı

İfadelerin tamamlanmasının ardından tutuklama talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen HDP İl Eşbaşkanı Musa Aydın, Adnan Erol, Hurşit Besle, Abdullah Acar, Enver Özman, Sevinç Selçuk, Ömer Sungur, İbrahim Dağ ve Hasan Saran tutuklandı.

Diğer 5 kişi ise ev hapsi ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Diğerlerin gözaltında

Halen gözaltında tutulan HDP Antep İl Eşbaşkanı Songül Koçdağ, Şahinbey İlçe Eşbaşkanı Bahri Yarış, Ali Şimşek, Birgül Yıldırım, Recai Yılmaz, SYKP Antep İl Eşbaşkanı Mehmet Aşkar, Remziye Erdem, Songül Akman, Remziye Kuş, Ayfer Doğan, Necip Ateş, Cüneyt Kaya, Salih Birişik, Mustafa Can ve Bedirhan Akdoğan’ın ise bugün adliyeye sevk edilmeleri bekleniliyor.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu