Güncel

Metris önünde tutsak işçiler için açıklama

HDP milletvekilleri, 3. havalimanı şantiyesindeki Direnişe katıldıkları için tutuklanan işçilere ve sendikacılara destek vermek için Metris Hapishanesi önünde açıklama yaptı.

H.Merkezi: Kötü çalışma şartları ve haklarını alamadıkları için cuma (14 Eylül 2018) günü eylem başlatan ve ardından yüzlercesi gözaltına alınan 3. havalimanı işçilerinden 24’ü tutuklandı, 19’u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. HDP Basın Bürosu, Metris Hapishanesi’nin önünde işçi aileleriyle birlikte gerçekleştirdiği basın açıklamasında, “Hükümet, işçilerin ‘eti benim’ diyerek kemiğini Cengiz Holding gibi firmaların önüne attı” dendi.

HDP İzmir milletvekili Serpil Kemalbay; “Burada devlet ve şirketler işveren konumundadır, bu operasyon aynı zamanda işçileri susturma operasyonudur. Bizler işçilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

“Havalimanı şantiyesi bizlere kapatılıyor, topluma kapatılıyor, çünkü orada suç işleniyor” diyen HDP İstanbul Milletvekili Erkan Baş da, “İşçilerin talepleri için suçlanması söz konusu olamaz. O şantiyeden sorumlu olan devlet ve tüm patronlar soruşturulmalı, yargılanmalı” sözlerini sarf etti.

Kriz olunca ‘aynı gemideyiz’ söylemini hatırlatan Baş “Bir taraftan krizi ‘hepimiz aynı gemideyiz’ söylemiyle atlatırken, diğer taraftan krizin faturası emekçileri çıkarılıyor, kaçak sarayda patronlar toplantı yapıp servetlerine servet katıyorlar.”

DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı, işçilerin direnişinin haklı olduğunun altını çizdi ve ekledi:

“Hükümet 3. havalimanı işçileri için ‘eti benim, kemiği cengiz holding gibi patronların’ dedi. Onlar da kemiği taşeronların önüne attı. İşçi arkadaşlara isyandan başka çözüm kalmadı. İsyan ettiren devlettir, patronlardır” dedi.

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu