GüncelManşet

YPJ’li Ayşe Yıldırım toprağa verildi

Pirsûs: 15 Eylül’den beri devam eden gerici IŞİD çetelerinin saldırılarına karşı direnişin sürdüğü Kobanê’de yaşanan çatışmada şehit düşen YPJ savaşçısı Ayşe Yıldırım bugün Pirsûs’ta toprağa verildi.

Suruç Mezarlığı’nda gerçekleşen cenaze töreninde “Bijî berxwedana YPG-YPJ”, “Şehit namirin”, “Bijî serok Apo” vb sloganlar atılırken törende ilk olarak dini tören gerçekleştirildi.

Dini törenin ardından kadınların omuzlarında mezar yerine getirilen Ayşe Yıldırım’ın cenazesi, burada okunan dualarla toprağa verildi.

Daha sonra ise şehitler şahsında saygı duruşunda bulunulurken burada Kobanê Kanton sözcüsü Ayşe efendi ve İstanbul’dan gelen PSAKD adına bir dede konuştu.

Ayşe Efendi konuşmasında YPG ve YPJ güçlerinin direnişinin büyük bir azimle geçtiğini belirterek şehitlerin yolunda zafer için en ön saflarda savaşılacağını ifade etti.

PSAKD adına konuşan dede ise, demokrasi ve eşitlik adına verilen mücadelenin şehitlerle harmanlanarak faşizme karşı sürdüğünün altı çizilerek özgür bir Kürdistan kurulana kadar mücadelenin süreceği ifade etti. Dede ayrıca şehitler için dua da okudu.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu