Güncel

İzmir’de sağlık çalışanının şiddete uğraması protesto edildi

İzmir Tabip Odası ve SES, 29 Mart'ta Bornova Yunus Emre 29 Nolu ASM'de görevli sağlık çalışanlarının saldırıya uğramasını protesto etti.

İzmir Tabip Odası ve SES, 29 Mart’ta Bornova Yunus Emre 29 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde (ASM) görevli sağlık çalışanlarının saldırıya uğramasını protesto etti.
Bornova’da saldırının gerçekleştiği ASM önünde yapılan eylemde “Sağlıkta şiddete hayır” pankartı açtı. Basın açıklamasını okuyan İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Obuz, ASM’ye eşine ilaç yazdırmak için gelen bir kişinin sağlık çalışanlarına saldırdığını belirtti. Obuz, “Bu saldırıda sağlık çalışanın burnu kırıldı. Hastanın eşi mahalledeki diğer yakınlarını çağırmıştır. İki araba eli sopalı kişi ASM’ye gelerek görevli iki meslektaşımızı, meslektaşlarımızın olay yerinde bulunan eşlerini, hemşire ve hizmetlileri, olaya engel olmaya çalışan esnafı darp etmiştir” şeklinde konuştu.
Dr. Ersin Arslan, Dr. Kamil Furtun, Dr. Aynur Dağdelen ve Fikret Hacıosman’ın öldürülmelerini hatırlatan Obuz, siyasal iktidarın sağlıkta önleyici adımlar atmamasından kaynaklı bu tür olayların yaşandığını söyledi. Sağlık kuruluşlarında her gün ortalama 30 şiddet olayı yaşandığını vurgulayan Obuz, bu sorunun bir yandan sağlık çalışanlarının can güvenliğini tehdit ederken sağlık hizmeti sunumunun da engellediğini dile getirdi. Obuz, bu durumun kabul durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.
Kamu otoritesinin, sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamak için alması gereken önemli adımlar olduğunu söyleyen Obuz,
“Yürekleri parçalayan kulakları sağır eden bu sese kayıtsız kalanlar, yaşanan şiddet ve can kayıplardan sorumlu olduklarını akıllarından çıkarmamalı ve acil çözüm için gerekenleri yapmalıdır” ifadelerini kullandı.
Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu