Güncel

Karadeniz’in mücadelesi Ülker işçileri ile

İstanbul: Ünye-Fatsa Doğa Koruma Platformu direnişlerinin 84. Günündeki Ülker işçilerini ziyaret etti. Topkapı PTT İşletme Merkezi’nde bir araya gelen Platform üyeleri, “Ülker işçisi yalnız değildir”, “ Diren işçi Fatsa seninle”, “Birleşe Birleşe kazanacağız” sloganlarının atı. Eylemde “ Ülker işçisi yalnız değildir”, “ Siyanür varsa Yaşam yok” yazılı pankartlar açıldı.

Direniş çadırına kadar sloganlarla yürüyen kitleyi işçiler “Yaşasın sınıf dayanışması”, “ Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları ile karşıladı.

Ülker işçilerinin vardiya çıkışında gerçekleştirilen eylem oldukça ilgi çekti. Vardiya sırasında gerçekleştirilen konuşmalarla çalışan işçiler direnişe desteğe çağırıldı. Yapılan konuşmalarda ”Bizler sadece 8 işçi değiliz. Bakın birçok bölgeden birçok örgütlerden bizlere destek geliyor. Biz varsak siz varsınız bugün burada. Bugün Ülker’de bir dizi değişiklik var ise bunların hemen hepsi direniş sayesinde. 1 aya kalmaz giderler diyen işbirlikçi sendika ve patrona sesleniyoruz. 84 gündür buradayız ve güçlenerek büyüyoruz.” denildi. Fatsa-Ünye Doğa Koruma Platformu adına yapılan açıklamada ise “karadenizin hırçın ve direngen mücadelesini bugün Ülker işçilerine getirdik. Karadeniz’de gerçekleştirilmek istenen katliama karşı direnen köylülerin mücadelesi bugün Ülker işçilerinin mücadelesi ile ortaktır. Fatsa’da köylüler emeklerini topraklarını savunuyorlar. Bugün burada Ülker işçileri de emekleri için mücadele ediyorlar. Buradan derelerimiz yok eden Ülker işçilerinin emeklerini çalan sermaye sahiplerine sesleniyoruz. Gittiğimiz her yere Karadeniz’in mücadelesini, Ülker işçilerinin mücadelesini taşıyacağız” denildi.   Eyleme Karadeniz İsyandadır Platformu ve Arhava Çevre Koruma Platformu’da katıldı

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu