Emek

Tüvtürk, Real, Makro ve Uzel İşçileri bayramda direnişte!

Nakliyat-İş Sendikası: “Sendikamız üyesi Eskişehir, Muğla, Şanlıurfa Tüvtürk işçileri Anayasal, yasal sendika hakkını kullanarak sendikamıza üye olduğu için işten atılmışlardı. Sendikamız öncülüğünde Tüvtürk İşçileri Muğla’da 295, Şanlıurfa’da 197, Eskişehir’de 195 gündür direnişteler”

Nakliyat-İş Sendikası bir açıklama yaparak, “Sendikamız üyesi Eskişehir, Muğla, Şanlıurfa Tüvtürk işçileri Anayasal, yasal sendika hakkını kullanarak sendikamıza üye olduğu için işten atılmışlardı. Sendikamız öncülüğünde Tüvtürk İşçileri Muğla’da 295, Şanlıurfa’da 197, Eskişehir’de 195 gündür direnişteler” şeklindeki sözleriyle direnişlerin bayramda devam ettiğini dile getirdi.

Mücadelelerinin kazanımla sonuçlanıncaya kadara devam edeceklerini belirten sendika açıklamasında, İstanbul’da işçilerin eylemlerine devam ettiğini ve “İstanbul’da Real İşçileri Kozyatağı Metro Önündeydi” işçilerin bayrama direnişle girdiklerini belirtti.

Açıklamada,

“21 aydır gasp edilen tazminatlarını almak için sendikamız öncülüğünde mücadele eden Real direnişçileri Pazar günü Kozyatağı Metro önüne geldiler. Metro kapısı he zaman olduğu gibi özel güvenlik tarafından kapatılmıştı.

“Bir Ramazan Bayramına daha direnişle girdiklerini ifade ederek kaç bayram daha geçerse geçsin haklarımızı alıncaya kadar yılmadan, bıkmadan direnişe ve mücadeleye Nakliyat-İş Sendikasının öncülüğünde devam edeceklerini belirttiler.

Metro’nun Real Marketlerini satmış olması sorumluluğundan kaçması anlamına gelemez dediler. Yasa, Yargıtay Kararları, Prof. Fevzi Şahlanan’ın raporu Metro’nun işçilerin yasal haklarında sorumluluğu olduğunu ortaya koymaktadır, dediler.  Metro işvereninin şikâyetleri, gözaltılar, provokasyonlar bizleri yıldıramaz diyen Real Direnişçileri mücadele zaferle sonuçlanıncaya kadar METRO, MEDİA MARKT mağazalarının eylem alanı olmaya devam edeceğini vurguladılar.

Uyum/Makro İşçileri Sınıf Dayanışması örneği göstererek  Kozyatağı Metro önündeki  eyleme destek verdi

Ankara’da,Konya’da ve Kayseri’de  Makro İşçileri:  “Yağma Yok Tazminatlarımızı Alacağız”

 Makro Market’in Konya ve Kayseri’de bulunan Makro İşçileri Pazar günü eylemlerine devam ettiler. İşçiler tarafından yapılan açıklamada gasp edilen tazminat haklarını almak için bir araya gelerek Nakliyat-İş sendikası öncülüğünde mücadele etiklerini belirterek tazminatları ödeninceye kadar da eylem yapmaya devam edeceklerini belirttiler.

Ayrıca Ankara’da Cuma günü Makro Genel Müdürlüğü önünde Makro İşçileri haklarımızı gasp ettirmeyeceğiz dedi.

11 Yıldır hakları ödenmeyen Uzel İşçileri de Ramazan Bayramına yasal tazminat haklarını alamadan girdiler. Mücadelelerini sürdürüyorlar.

 

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu