GüncelManşet

Rojava Komutanlığı: Özgür, kanla yazılan direnişin bilinci ve ruhu oldu

H. Merkezi: Ezidi halkının kutsal topraklarında 28 Mart günü ölümsüzleşen Hewal Rojhat Ali(Özgür Dayan) için TKP/ ML-TİKKO Rojava Komutanlığı bir açıklama yayınladı. Elimize e-posta yolu ile ulaşan açıklamada “Ezidi halkının fedakar yoldaşı, özgürlük sevdalısı şehit düştü” denilerek “Hewal Rojhat Ali’nin şahsında önder İbrahim Kaypakkaya yoldaşın “tam özgürlük” fikri ve “tam eşitlik” düşü Ezidi halkının kutsal topraklarında dolaşarak ölümsüzleşti” diye belirtildi.

 

“Düşmeyen bayrak susmayan yürek oldu”

Ezidilere yönelik katliamın son bulması için “Proleter bir kılıç” olduğu ifade edilen açıklamada “Ezidiler kutsal topraklarında özgürce yaşasın diye Hewal Rojhat Ali ölümsüzleşti” denildi.

Korkusuz bir devrimci gibi onurluca, bedel ödemekten çekinmeyerek en önde omuz omuza Ezidilerle birlikte savaşan Hewal Rojhat Ali’nin, “Kobanê’den Şengal’e, Cizire’den Sur’a kanla yazılan direnişin bilinci ve ruhu oldu. Yaşayan tüm ölümsüz direnişçiler gibi Hewal Rojhat silah elde söylenen bir direniş türküsü oldu. Düşmeyen bayrak susmayan yürek oldu” diye belirtildi.

 

“Kahramanca savaştı ve sessizce şehit düştü”

Açıklamanın devamında Ölümsüz önder İbrahim Kaypakkaya’nın özgürlük fikrini bilincine ve düşünü silahının kabzasına işleyen Rojhat Ali’nin kime karşı, nerede, nasıl savaşılacağının mütevazi bir öğretmeni olduğunun yanı sıra “Hiçbir övgüye ihtiyaç duymadan, kimseler bilmeden bir devrimciye yakışır bir şekilde kahramanca savaştı ve sessizce şehit düştü” denildi.

Son olarak açıklamada şu ifadelerde bulunuldu: “Biz biliriz Hewal Rojhat Ali, faşist çetelere karşı savaşmak ne demektir. Biz iyi biliriz Hewal, bir sıra neferi gibi sessizce silah kuşanmanın, korkusuzca savaşarak şehit düşmenin adını. Biz biliriz ölümsüzleşenlerin bayrağını daha yukarı taşımayı ve düşlerini gerçeğe dönüştürmeyi…”

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Diğer içerik
Kapalı
Başa dön tuşu