Güncel

HDP’den Newroz Çağrısı: 20.20’de ‘Balkonlara, camlara, avlulara çıkalım!

Newroz kutlamalarına ilişkin açıklama yapan HDP Sözcüsü Günay, alternatif kutlama için bu akşam saat 20.20’de balkonlara, camlara, avlulara çıkma çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, partisinin Diyarbakır İl Binası’nda Newroz kutlamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Günay, bu yıl milyonların katılacağı Newroz kutlamalarını planladıklarını, ancak virüsten kaynaklı ortaya çıkabilecek riskleri göze alamadıkları belirten Günay, bunun için de kitlesel Newroz kutlamalarını iptal ettiklerini söyledi.

Ebru Günay şöyle konuştu:

“Newroz’un temsil ettiği değerleri büyüterek çoğaltarak yolumuza devam edeceğiz. Newroz coşkunun ve moralinden kendimizi mahrum etmeyeceğiz. 2020 Newrozu’nu saat 20.20’de bulunduğumuz her yerde kutlayacağız.

Bu zorlu günlerde halkımızı balkonlarına, camlarına, avlularına çıkmaya davet ediyoruz. Halkımızdan cep telefonu ışığını, fenerini yakmasını istiyoruz. Aydınlığın bu karanlığı parçalamasını istiyoruz. Aramızda salgından kaynaklı fiziki mesafeler olabilir ama bizler ruhta tek yürek olacağımız Newrozu karşılayacağız.”

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu