EmekGüncel

Tüm Emekli-Sen, bütçe görüşmelerini protesto etti

Meclis’te 2023 Bütçesi görüşülürken, emekliler de savaş ve sermaye yanlısı bütçeye tepki göstererek çeşitli şehirlerde eylemler yaptılar.

Meclis’te görüşülmeye devam edilen 2023 Bütçesi’nin de savaşa ve sermayeye ayrıldığını belirten emekliler, boyun eğmeyeceklerini ifade ederek, taleplerini sıraladı.

Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli-Sen) Ankara, Adana, Mersin, Antalya ve Antakya’da gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla hükümetin Meclis’e getirdiği ve görüşmelerin devam ettiği 2023 Bütçesi’ni protesto etti.

Ankara

Tüm Emekliler Sendikası Ankara Şubesi üyeleri, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam eden 2023 bütçesini bugün Ulus Meydanı’nda protesto etti. Sendika üyeleri, “Her şeye zam, emekliye ne zaman”, “Savaşa değil, emekliye bütçe”, “İşte emek, işte sendika”, “Bayram harçlığı değil, yılda dört kez ikramiye istiyoruz”, “Sadakayı Nebati’ye verelim, bereketini o görsün” yazılı dövizleri taşırken “Sermayeye değil emekliye bütçe”, “Karanlığa teslim olmayacağız” sloganları attı.

Adana

Tüm Emekli-Sen Adana Şubesi, Heykelli Park’ta basın açıklaması gerçekleştirdi. “Yaşasın örgütlü mücadele”, “Emekliyiz haklıyız kazanacağız” ve “Sağlıkta kesintiye son” dövizleri taşınan açıklamada, “Tarikatlara değil emekliye bütçe”, “Çetelere değil emekliye bütçe”, “Emeklinin öfkesi AKP’yi boğacak” ve “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı. Açıklamayı yapan Şube Yöneticisi Yener Prim, yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren’i anarak, çocuklara yönelik suçlara tepki gösterdi.
Prim, taleplerini şöyle sıraladı:
*2023 Bütçesi’nde emeklilerin insanca yaşayacağı bir ücretin sağlanmasını,
* En düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olmasını,
* Asgari ücretin açlık sınırının üzerinde insanca yaşanacak bir ücret olarak belirlenmesini,
* Sağlıkta yapılan kesintilerin kaldırılmasını, ve özel hastanelerde dahil olmak üzere emeklilerin sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanması,
* İntibak yasasının bir an önce çıkarılmasını,
* Bütün emeklilere ‘bayram harçlığı’ değil yılda dört kez asgari ücret düzeyinde ikramiye verilmesini,
* Emeklilere temel tüketim maddeleri olan, doğalgaz, elektrik, su, akaryakıt ödemelerinde indirim yapılmasını,
* EYT sorunun çözümünde gevelemelerin bırakılmasını, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz.”

Mersin

Tüm Emekli-Sen Mersin Şubesi, Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Eşbaşkanları ve yöneticileri ile çok sayıda emekli katıldı. Emekliler, açıklamaya getirdikleri meyve ve sebzeleri yere koyarak, hayat pahalılığına tepki gösterdi. Açıklamayı yapan Genel Merkez Yöneticisi Nihal Sırdaş, emeklilerin taleplerini sıralayarak, “Saraya, savaşa, sermayeye değil halka, emekliye, emekçiye bütçe istiyoruz” diye vurguladı.

Antalya

Tüm Emekli-Sen Antalya Şubesi de, Attalos Heykeli açıklama gerçekleştirdi. Çok sayıda emeklinin katıldığı açıklamada, alana çadır kurularak, hayat pahalılığı ve artan kiralara tepki gösterildi. Açıklamayı yapan Şube Başkanı Bilge Torosoğlu, derinleşen ekonomik kriz ve hayat pahalılığı altında ezildiklerini ifade ederek, emeklilerin taleplerini sıraladı.

Antakya

Sendika üyeleri Hatay’ın İskenderun ilçesinde de, Sağlıklı Yaşam Parkı’nda açıklama yaparak, taleplerini sıraladı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu