Manşet

Cizre ve Gever’deki katliamlar protesto edildi

H.Merkezi: AKP’nin devreye koyduğu savaş konseptiyle beraber T. Kürdistanı’nda devlet güçlerinin gerçekleştirdiği katliamlara tepkiler devam ediyor.

Dün Ankara Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen Barış Blok’u üyeleri, Cizre’de devlet güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Baran Çağlı’nın “Kağıt üzerine çizilen gözlerini resmini” taşıyan Barış Bloğu birleşenleri 5 dakika oturma eylemi yaparak, devletin Kürdistan’da yaptığı katliamları önce sessizlik eylemiyle protesto etti.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Barış Blok’u üyesi İlke Işık, “Bir çocuğun ölümü yalnızca kendi ölümü değildir, başka çocuklarında ölümüdür. Onun ölümüne neden olanların çocuklarının da ölümüdür. Bir çocuğun ölüm ağırdır, uzundur, yazılması zordur. Bir çocuğun ölümü büyüktür ve çocuk ölür, ölümü büyür. Ölümün büyüdüğü bir yerde ise her şey küçülür, ülke de, cennet de, hayat da, gelecek de, düşler de, büyükler mi? Onlar zaten küçüktür” dedi.

Yaşanan katliamların protesto edildiği yerlerden biri de Van oldu.

Van’ın merkez İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesinde DBP ilçe örgütünün örgütlediği eylemde binler Cizre ve Yüksekova’daki devlet terörünü protesto etti. Bostaniçi Demokratik Halk Meclisi önünden başlayan yürüyüşte PKK Lideri Abdullah Öcalan posteri ve PKK bayrakları taşındı. Mahalle çıkışına kadar yapılan yürüyüşte kadınlar ön saflarda yer alırken sık sık ” Bıji serok Apo“, ” Bıji berxwedana Cizir u Gever’e” sloganları atıldı. Binlerin katıldığı yürüyüşte kadınlar zılgıtlar çekerken yurttaşlar ise evlerinin balkonlarından zafer işareti ve sloganlarla kitleye destek verdi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu