GüncelManşet

Partizan: “HDP’ye dönük saldırının sorumlusu AKP’dir”

H. Merkezi: Bu sabah saatlerinde Ankara’da HDP Genel Merkez binasında PM üyesi Ahmet Karataş’ın saldırıya uğraması üzerine Partizan bir açıklama yaptı.

Saldırının kaynağının apaçık devlet olduğunun vurgulandığı açıklamayı olduğu gibi yayınlıyoruz.

“Hemen her gün AKP aracılığıyla yeni bir açıklama ile toplumda kendisine muhalefet eden kesimleri hedef gösteren devlet, özellikle Kobanê saldırıları başlamasıyla birlikte Kürt halkı başta olmak üzere direnişe omuz verenleri açıkça tehdit etmeye devam ediyor.

Bir yandan toplumsal muhalefete daha güçlü saldırabilmek için yetki artıran yasalar çıkaran devlet, diğer yandan “Haddinizi bilin”, “Terörist değilseniz maskenizi çıkarın” şeklinde açıklamalar yaparak kendi yönettiği sivil faşist uzantıları muhalefetin üzerine yönlendirerek yeni cinayetlerin önünü açıyor.

Özellikle geçtiğimiz günlerde Başbakan A. Davutoğlu tarafından yapılan “Çözüm sürecine mecbur değiliz, haddinizi bilin” şeklindeki açıklamalardan sonra bugün (4 Kasım) Ankara’da HDP PM üyesi Ahmet Karataş’ın bıçaklanarak ağır bir şekilde yaralanması, yine aynı politikanın ürünüdür.

Biz biliyoruz ki Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz’a yapılan saldırının kaynağı ne ise, İstanbul’da IŞİD taraftarlarının yaptığı saldırı kaynağı da odur. Amed’de Hüda-Par tarafından yapılan saldırılar ne ise, Ankara’da HDP PM üyesi Ahmet Karataş’a yapılan saldırının kaynağı da aynıdır. Kısacası tüm bu saldırıların kaynağı apaçık devlettir, AKP’dir. Her daim HDP’yi hedef gösteren ve “sokağı kışkırtıyorlar” diyen Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan ve Başbakan A. Davutoğlu’dur!

Ve kendisine devrimciyim, demokratım, yurtseverim diyen her kesimin tüm bu saldırılara karşı dayanışmayı daha sıkı örmesi, safları daha da sıklaştırması zorunludur. Devletin muhalefeti çözmek için uyguladığı tüm bu politikalar bizi, dayanışmamızı daha da güçlendirmelidir. Dün, bugün ve yarın örgütlerimize, yoldaşlarımıza, siper yoldaşlarımıza yönelik gerçekleşen bu saldırılara karşı kendimizi siper ettik, etmeye devam edeceğiz.

HDP PM üyesi Ahmet Karataş’a yönelik saldırının sorumlularını tanıyoruz ve er geç hesabın sorulacağını tekrar belirtiyoruz.

Yaşasın Devrimci Dayanışma!

Halkların Demokratik Partisi Yalnız Değildir!

Partizan

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Diğer içerik
Kapalı
Başa dön tuşu