Güncel

Kürtçe çocuk etkinliğine kayyum engeli

Cizre’de yapılmak istenen Kürtçe çocuk sanat atölyesi, belediye kayyumu kararıyla engellendi.

Şirnex’ın (Şırnak) Cizîr ilçesinde Sanatça Organizasyon ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESM) tarafından organize edilen Cizîr Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerine dönük yasak ve engellemeler devam ediyor. Dün konseri yasaklayan kayyum, bugün de Çemkûrk (Nur) mahallesindeki Botaş Parkı’nda GEROK Ma tarafından yapılmak istenen çocuk sanat atölyesini engelledi.

Cizîr kayyumu, programa kısa bir süre kalan aynı parkta kendileri tarafından farklı bir çocuk programı düzenleneceğini duyurdu. Festival kapsamında parka gidenler ise, polis engeliyle karşılaştı. Polisler, “daha önce bildirim yapılmadığı’ gerekçesiyle GEROK Ma’nın etkinliğine izin verilmeyeceğini kaydetti. Ayrıca parkın etrafı ablukaya alındı.

KESK, engele yazılı açıklamayla tepki gösterdi. Açıklamada, “Bu atölye neredeyse her hafta bir şehirde gerçekleştiriliyor. Şu ana kadar buna benzer bir tutumla karşılaşılmadı. Buradaki tutum, tamamen keyfi ve özel bir tutumdur. Daha önce programda olmayan bir etkinliğin kayyum tarafından aynı gün, saate ve aynı yere konulması tamamen çalışmamızı engellemeye dönük bir yaklaşımdır. Bu uygulamalar halkımızla buluşmamızı engelleyen, bu kentteki bütün dinamikleri ve kurumları yok sayan, halkın iradesini hiçe sayan bir tutumdur. Aynı gün aynı yere etkinlik koyarak, bu kentte ‘sadece ben varım ve ben etkinlik yapabilirim’ tutumunu ortaya koymuştur.  Bu yasakçı politikaları teşhir ediyor ve kınıyoruz” denildi. (MA)

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu