Güncel

İHD F Oturumu: Ağır hasta tutsak Salman Yıldız serbest bırakılsın!

Bu haftaki “F Oturumu” eyleminde Muğla E Tipi Hapishanesi'nde tutulan yüzde 68 engelli ağır hasta tutsak Salman Yıldız'ın sağlık durumuna dikkat çeken İHD İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu, Yıldız'ın derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla her hafta düzenledikleri “F Oturması” eyleminin 606’ncısını dernek binası önünde gerçekleştirdi.

Bu haftaki eylemde Muğla E Tipi Hapishanesi’nde tek kişilik hücrede tutulan yüzde 68 engelli Salman Yıldız’ın durumuna dikkat çekildi.

 Açıklamayı yapan İHD Hapishaneler Komisyonu üyesi Zehir Demir, Yıldız’ın ağır epilepsi hastası olduğunu, başından yaralanması sonucu oluşan beyin hasarı nedeniyle gelişen felce bağlı olarak vücudunun sol tarafını kullanamamakta olduğunu ve yüzde 68 engelli raporu bulunduğunu aktardı. Demir, Yıldız’ın tek başına kişisel bakımını dahi yapmakta zorlandığını ve sağlık durumunun her geçen gün daha da ağırlaştığını belirtti. Yıldız’ın Kobanê’ye insani yardım sevki sırasında belediye aracına dönük DAİŞ saldırısında yaralandığını belirten Demir, hapishanede gerekli tedavi ve bakım sağlanamadığı için tutuklanmasından bir yıl sonra serbest bırakıldığını dile getirdi. Demir, hakkında verilen hapis cezasının onaylanması üzerine tedavisi tamamlanmadan Yıldız’ın yeniden tutuklanarak hapishaneye götürüldüğünü belirtti.

Demir, tutuklandıktan sonra sağlık durumu hızla bozulan Yıldız’ın 23 Ekim’de ağabeyi ile yaptığı telefon görüşmesinde, “…Fizik tedavi için geldik ancak sadece bize şok elektriği veriyorlar. Buradaki hasta tutukluların durumu çok kötü, yatalak durumda olanların altını haftada bir temizliyorlar. Acilen bu sorunlara çözüm bulunması gerekiyor” dediğini aktardı.

Demir son olarak ağır hasta tutsak Yıldız ile tüm hasta tutsakların bir an önce serbest bırakılması ve sağlık, yaşam haklarının korunması için yetkilileri göreve çağırdı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu