GüncelManşet

Pendik Partizan ve YDG’den eylemlere aktif katılım çağrısı!

H.Merkezi: Pendik Partizan ve Yeni Demokrat Gençlik (YDG) Cizre’de 28 Haziran günü Yeni Demokrat Gençlik Dergisi okuru 4 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin bir aaçıklama yaptı.

Yapılan açıklamayı haber değeri taşıdığı için aynen yayınlıyoruz:

T.C’nin devrimcilere ve Kürt ulusuna dönük faşist baskıları gün geçtikçe artarak devam ediyor. 7 Haziran Seçimleri sürecinde AKP’nin, HDP’ ye dönük provokatif eylemleri seçimin son günlerine kadar devam etmişti. Amed’de katliama dönüşen bu saldırıların doğrudan hedefi Rojava’daki ve Kobanê’deki Kürt kazanımlarıydı. HDP’nin, 7 Haziran seçimlerinden büyük bir başarıyla çıkması sonucunda korkulu rüyası gerçekleşen AKP, devrimci muhalefete dönük saldırılarına da hız kazandırmış durumda.

Bu saldırı politikalarının son ürünü olarak, 4 YDG okuru arkadaşımız, siyasi şube polislerince Cizre’de hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmışlardır. Kobanê direnişinin başından bu yana, direnişin tüm kazanımlarını sahiplenen YDG ve YDG okurları keyfi bir şekilde gözaltında tutulmakta ve gözaltı süreleri nedensiz uzatılmaktadır.

Türk Devletinin Kürt düşmanlığı ve devrimci faaliyete dönük faşist baskıları bu gün Cizre’de olduğu gibi geçtiğimiz günlerde Ankara’da da kendini göstermişti. Ankara’da savcılık 15 Özgür Gelecek okuruna dönük “TKP/ML-TİKKO” örgütüne üyelik iddiasıyla soruşturma açmıştı. Savcılık soruşturmasının ardından TMŞ polisleri tarafından aranan okurlarımıza haklarında “TKP/ML-TİKKO” örgütü adına faaliyet yürütmek suçundan soruşturma açıldığı ve avukatlarıyla beraber Emniyet’e gitmeleri söylenmiştir.  Bu baskıların hedefinde duran gazetemiz ve Özgür Gelecek okurlarının, ezilenlerin haklı mücadelesinde yer almaları olduğunu biliyoruz.

Haklarında soruşturma açılan ve Cizre’de gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını, uygulanan hukuksuzluğun ve asılsız iddiaların-keyfiyetin son bulmasını istiyoruz.

Tüm halk gençliğini ve devrimci-demokrat-yurtsever kurumları; Cizre’de gözaltına alınan YDG’li arkadaşlarımızın serbest bırakılması talebiyle yapacağımız basın açıklamalarına aktif katılım sağlamaya çağırıyoruz.

Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!

Gözaltılar Serbest Bırakılsın!

Partizan – Yeni Demokrat Gençlik”

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu