EmekGüncel

Xiaomi işçileri eylemlerine devam ediyor

"Daralma" bahanesiyle işten çıkarılan Salcom Xiaomi işçileri, kendileri için "bizim işçilerimiz mi" diyen patrona yaka kartlarını göstererek yanıt verdi. "Biz bu şirketin işçiyiz ve haklarımızı alana kadar direneceğiz" diyen işçiler, dayanışma çağrısı yaptı.

Salcomp Xiaomi fabrikasında “daralma” bahanesiyle işten atılan 110 işçi bugün de Avcılar’daki fabrika önünde eylem yaptı. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm de destek verdi.

“Devlet destekli Salcom Xiaomi’den küçülme bahanesi ile atılan işçiler geri alınsın” yazılı pankartların açıldığı eylemde işçilerin taleplerinin bulunduğu dövizler taşındı.

İşçiler sık sık attıkları “İşçiler burada sendika nerede” sloganıyla da patronla işbirliği yaparak kendilerini yüzüstü bırakan Türk Metal-İş’i teşhir etti.

Söz alan işçiler çarşamba günü yapılan eylem sonrası şirket içi yazışmalarda patronun “dışarıda açıklama yapan işçiler bizim işçilerimiz mi bilmiyorum” dediğini aktardı. Bugünkü açıklamalarını öncelikle patrona yanıt vermek için yaptıklarını söyleyen işçiler yaka kartlarını gösterdi ve “Biz bu şirketin işçileriyiz, haklarımızı alana kadar direneceğiz” dedi.

“Atılan işçiler geri alınsın”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” sloganlarının sık sık atıldığı eylemde HDP Milletvekili Züleyha Gülüm söz aldı. Patronun “hesap vermek zorunda değilim” sözlerine tepki gösteren Gülüm, “Kusura bakmasın hesap vermek zorunda. İşçiler, emekçiler bu kadar çalışıyorken, bizim üzerimizden milyarlaca kazanırken ‘hesap vermek zorunda değilim’ diyemez, herkes sınırını bilsin” diye konuştu.

Patronların işçilerin ve emekçilerin alın terini sömürerek zenginliğine zenginlik kattığını belirten Gülüm, Xiaomi şirketine verilen teşviğe de dikkat çekti. Gülüm, şöyle devam etti: “Teşvik verenler neden denetlemiyor. Neden demiyor ki ‘teşvik verdik, işçinin emeğini sömürün diye mi verdik, işçlieri sokak ortasına atın diye mi verdik.’ Bakanlıkları da göreve çağırıyoruz. İşçi arkadaşlarımız burada direniyor siz neredesiniz.”

Eyleme Partizan da katılarak destek verdiği eylem, sloganlarla sona erdi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu