Güncel

Radyo Ses ve Radyo Dünya’nın yayınları kesildi

H. Merkezi: Mersin’den yayın yapan Radyo Ses’in yayını kesilerek, kapısına mühür vurulurken, Adana’da yerel yayın yapan Radyo Dünya’ya ise polis baskın yaptı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Başbakanlık kararıyla Olağanüstü Hal (OHAL) sürecinde yayımlanan 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında dün 12 televizyonun yayını karartılmıştı. KHK’lar devrimci demokrat yayın yapan radyolar susturmaya çalışıyor.

Dün gece içeride hiç kimsenin bulunmadığı saat 23.45 sıralarında radyoya gelen polisler, kapıyı kırarak içeri girdiği ve yayını kestiği belirtiliyor. Polisler daha sonra kapısına mühür vurdukları radyodan ayrıldı.

Vurulan mühürde ise gerekçe olarak “Radyo Televizyon Üst Kurulu İzinle Tahsisler Daire Başkanlığı’nın 28 09 2016 tarih ve E-25717 sayılı yazı ile 22072016 tarih ve 668 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 2. maddesi 4. fıkrası uyarınca Radyo Ses isimli radyonun yayını kesilerek kapısı mühürlenmiştir” şeklinde ifadeleri yer aldı.

Radyo Dünya’ya polis baskını

Mersin Radyo SesSabah geldiği radyonun kapısına vurulan mühür ile karşılaşan Radyo Çalışanı Fatma Ölmez, avukatları dâhil hiç kimseye haber verilmeden radyolarının korsanvari bir şekilde kapatıldığını dile getirdi.

Adana’da yerel yayın yapan Radyo Dünya’ya ise polis baskın yaptı. Seyhan’da ilçesinde bulunan merkez binasında arama yapan polisin radyonun yayınını keseceği öğrenildi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu