Güncel

Ali İsmail Korkmaz için adalet nöbeti devam ediyor

Eskişehir: Haziran ayında başlayan halk ayaklanmasında şehit düşen Ali İsmail Korkmaz’ın katillerinin yakalanması için her perşembe gerçekleştirilen adalet nöbetinin on birincisi bugün(26.09.2103) Eskişehir Adalet Sarayı önünde gerçekleştirildi.

Adalet sarayı önünde bugün basın açıklaması yapıldı. Eskişehir Direniş Forumları adına Abbas Şahin’in okuduğu açıklamada “Bizler biliyoruz ki katillerin bir kısmı yargılanıyorsa bu halkın Ali İsmail’i sahiplenmesi sayesinde olmuştur. Ali İsmail yıllardır bu ülkede direnen, haklarına sahip çıkmak için sokaklara çıkan, onurunu savunan herkese gözaltıyla, tutuklamayla, işkencelerle uygulanan baskı politikasına isyan eden onurlu bir gençti. Faşistler onu katletti. On bir haftadır Ali İsmail’in katli davasında sorumlu olan herkesin dava içine dâhil edilmesi için, karartılan delillerin geri getirilmesi için, olayla ilgili kaybedilen bütün görüntülerin ortaya çıkarılması ve adaletin yerine gelmesi için nöbetteyiz” denildi. 

Ali’ye yapılan işkence görüntülerini içeren Beşik Otel kayıtlarının 18 dakikalık ve 74 saniyelik iki parçası hala kayıp olduğunu belirten Şahin olay gecesi kaybedilen görüntülerin bütün sorumluluğunun emniyet mensuplarında olduğunu söyledi.

Açıklamada sık sık “Ali İsmail Korkmaz Ölümsüzdür” , “Katiller Halka Hesap Verecek” sloganları ile sonbuldu.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu