GüncelManşet

ATİK: Alçakça saldırıyı nefretle kınıyoruz!

H. Merkezi: Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) bugün Ankara’da gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı; ATİK yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı.

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB tarafından örgütlenen ve birçok ilerici, demokrat, devrimci örgütün katılarak destek verdiği Barış Mitingi’nde patlatılan bombalarla onlarca savunmasız insan katledildiği ve yüzlercesinin yaralandı. ATİK yapılan bu faşist saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada “Bugün Ankara’da faşist devlet yine kanlı ve cani yüzünü bir kez daha gösterdi” dedi.

AKP / Tayyip faşist çetesinin, seçim sürecinde yine tek başlarına iktidar olamayacakları korkusu ve endişesiyle, HDP ye ve tüm demokratik güçlere saldırarak, korku yoluyla halkı sindirmeye çalıştığı belirtilen açıklamada, Türkiye ve Türkiye Kürdistan’ının dört bir yanından on binlerce insanın “barış” için toplandığı Ankara Garı’nın önünde HDP kortejinin içinde ve Partizan kortejinin yakınında meydana gelen patlama ve etrafa yayılan onlarca bilye ile birlikte, Amed ve Suruç’taki patlamalarla olan benzerliğe dikkat çekildi.

ATİK Konseyi, alçakça yapılan bu saldırıyı nefretle kınayarak, Avrupa’nın çeşitli kentlerinde bugün ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan, katliamı kınama ve saldırıları protesto etme miting ve etkinliklerine tüm emekçileri, göçmenleri katılmaya çağrı yaptı; “Faşist devletin sindirme amaçlı saldırılarına karşı dik durmalıyız, mücadeleyi büyütmeliyiz” dedi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu