Güncel

Amed’de Sinan Güneş anısına eylem

Amed'de Şehit Elişer Konya ve Şehit Savaş Amed İntikâm Birimleri, Kağızman'da ölümsüzleşen MLKP/FESK ve HBDH gerillası Sinan Güneş anısına eylem gerçekleştirdiğini duyurdu

Şehit Elişer Konya ve Şehit Savaş Amed İntikâm Birimleri, Diyarbakır’da polis ve bekçilere gerçekleştirdiği eylemler düzenlediğini ve eylemlerin MLKP/FESK ve HBDH savaşçısı Sinan Güneş anısına yapıldığı belirtildi.

Eylemlere ilişkin Şehit Elişer Konya ve Şehit Savaş Amed İntikâm Birimleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Özgürlük kendini duyarsızlaştırmak ve kirli düşman gündemiyle yaşamak değildir. Özgürlük kendini aramak ve toplumsal değerlerine ahlaki ölçüyle sarılmaktır. Yozlaştırıcı, ötekileştirici, hiçleştirici devlet politikalarına karşı nefes aldığımız her zamanı önderlik ideolojisiyle doldurmanın zamanını yaşarken durmadan eylem cesaretini açığa çıkarmaktır” denildi.

Polis ve bekçiler vuruldu

Şehit Elişer Konya Şehit Savaş Amed İntikam Birimleri eylemlerinin ayrıntılarını da şöyle açıkladı:
“26 Haziran’da Amed Sur İskender Paşa Mahallesi’nde bulunan eski sağlık ocağını karakol olarak kullanan işgalci TC polisleri parça tesirli bombalarla ve kısa namlulu ferdi silahlarla vurulmuştur. Yaşanan çatışmada ölü ve yaralı polisler netleştirelemedi.

“26 Haziran’da Amed Sur Dağkapı İnönü Bulvarı’nda bulunan kayyum tarafından işgal edilen, Sur Belediyesi binasını işgal eden TC polis ve bekçileri parça tesirli bombalarla ve ferdi kısa namlulu silahlarla vuruldu. 1 polis ve bekçinin yaralandığı tespit edildi.”

Eylemlerin Kars Kağızman’da ölümsüzleşen MLKP/FESK ve HBDH savaşçısı Sinan Güneş anısına yapıldığı belirtildi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu