GüncelManşet

“Diren Silvan, İzmir seninle”

İzmir: TC’nin Silvan’da halka yönelik gerçekleştirdiği katliamlar İzmir Barış Bloku tarafından protesto edildi.
Devletin Silvan’da sokağa çıkma yasağı ile birlikte 10 gündür gerçekleştirdiği katliamlar İzmir’de kitlesel bir şekilde protesto edilirken Silvan halkının onurlu direnişine de destek çağrısı yapıldı.
Konak Eski Sümerbank önünde yapılan eyleme yüzlerce kişi katılırken “Silvan halkı yalnız değildir” yazılı pankart açıldı.
“Diren Silvan İzmir seninle”, “Ankara’nın faili Silvan’ın katili”, “Her yer Silvan, her yer direniş”, “Silvan’a ses ver!” yazılı dövizlerin taşındığı eylemde kitle tarafından sık sık “Katil devlet hesap verecek”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Biji berxwedana Farqin”, “Silvan halkı yalnız değildir” gibi sloganlar atıldı.
İzmir Barış Bloku adına bir de basın açıklaması okundu. Basın açıklamasını okuyan Sanem Deniz Kural, Silvan’da çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden sivil halka yönelik topyekün bir katliam gerçekleştirildiğini ve bu katliamın helikopterlerden atılan bombalarla, tanklarla, zırhlı araçlarla, toplarla, keskin nişancılarla yapıldığını vurguladı.
Kural, bütün saldırılara rağmen Silvan halkının dimdik ayakta olduğunu ve direndiğini belirtirken İzmir Barış Bloku olarak direnen silvan halkının yanında olduklarını söyledi.
Basın açıklamasının ardından İzmir Barış Bloku Eş Sözcüsü Zeki Gül bir konuşma yaptı. Gül, elektiriğin, suyun, yiyeceğin olmadığı Silvan’da 10 gündür yoğun bir şekilde katliam yapıldığını belirtirken herkesi Silvan halkına destek vermeye çağırdıklarını vurguladı.
Daha sonra kısa bir konuşma yapan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, “Şunu çok iyi biliyoruz ki, Silvan düşerse Türkiye düşer. Ama onların unuttukları bir şey var. Kobanê’yi düşürmediğimiz gibi Silvan’ı da düşürmeyeceğiz. Direneceğiz, kazanacağız” dedi.
Eylem boyunca alkışlarla, zılgıtlarla Silvan halkı için ses çıkartılırken “Kurdistan goristan ji bo faşistan” sloganları eşliğinde eylem sonlandırıldı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu