Dünya

SYKAPRO’dan Turgut Kaya açıklaması: “TC ile işbirliği onun faşizmini meşrulaştırmaktır”

Yunanistanlı anarşist oluşum SYKAPRO, bir açıklama yaparak Turgut Kaya’nın Türk devleti tarafından alındığı kırmızı listenin devrimcilere yönelik bir zulüm aracı olduğuna dikkat çekti ve Kaya’nın derhal serbest bırakılması için verilen mücadeleyi desteklediğini belirtti

H.Merkezi: Yunanistanlı anarşist oluşum SYKAPRO, Turgut Kaya’nın direnişi ile dayanışma açıklaması yaptı. Kaya’nın, Yunanistan tarafından her türlü muhalefeti yok etmeye çalışan totaliter faşist Türk ve Erdoğan rejimine iade edilmek istendiğine dikkat çeken SYKAPRO, Turgut Kaya’nın mücadele yaşamına ilişkin bilgileri paylaştı ve bir dönem Özgür Gelecek gazetesinde gazeteci olarak görev yaptığını yazdı. Hapishanede işkence ve baskı gördüğüne dair bilgiler verdi.

Hakkında İnterpol araması olduğu gerekçesiyle Yunanistan’da tutuklanan devrimci Kaya’nın Türk devleti tarafından alındığı kırmızı listenin devrimcilere yönelik bir zulüm aracı ve teslimiyet dayatması olduğuna dikkat çeken SYKAPRO, Yunanistan ve Türk egemenlerin bu konuda işbirliğine gittiğini söyledi.

“TC ile işbirliği onun faşizmini meşrulaştırmaktır”

Her iki devletin de birbirlerine karşı milliyetçiliği kışkırtma durumlarının merkezi düzeyde bir politika olduğuna değinen SYKAPRO, bugün bu devletler arası işbirliğin bunun iki Yunan askeri ile Kürt ve Türk devrimcilerin takas edilme durumlarıyla ortaya çıktığını söyledi.

Açıklamada “Turgut Kaya’nın faşist Erdoğan rejimine iade edilmesi, Yunanistan ve Avrupa’daki Kürt ve Türk devrimcilerine dönük kovuşturmaların artırılması tehlikeli bir yola evriliyor. Faşist Türk rejimiyle bu şekilde yapılan her işbirliği, onun ülkesinde halklara dönük faşizmini meşrulaştırıyor ve destekliyor” denildi.

Turgut Kaya’nın yoldaşlarının Propylaea ve Syntagma’daki uzun bir süredir çeşitli eylemler düzenleyerek direndiğine değinen SYKAPRO, geçtiğimiz günlerde Turgut Kaya’ya Özgürlük standına yapılan faşist saldırıyı hatırlattı.

Kendilerinin Turgut Kaya’nın derhal serbest bırakılması için verilen mücadeleyi desteklediğini belirten SYKAPRO, kurumları ve yoldaşlarını sıkı bir şekilde ayakta bu mücadeleye destek olmaya çağırdı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu