DünyaGüncel

Maoistlerden Yol Yapım Projesine karşı propaganda ve eylem

Hindistanlı Maoistler, Odisha eyaletinin Rayagada bölgesinde yapımı devam eden yol inşasına karşı eylem ve propaganda faaliyeti yürütüyor.

Hindistan Komünist Partisi(Maoist), kabilelerin yaşadığı Rayagada bölgesinde iki yol yapım çalışmasına karşı geçtiğimiz başlattığı eylemlerini propaganda çalışmasıyla birlikte sürdürüyorlar. Yol yapım çalışmalarının sadece yabancı şirketlere kâr sağlamak için yapıldığını söyleyen Maoistler, geçtiğimiz hafta Birni Polis Karakolu bölgesinde süren yol inşaat sahasına ağır silahlarla baskın düzenlemiş, iş makinelerini yakarak şirketi uyarmıştı. HKP(Maoist) ayrıca devam eden yol yapımlarına bölge halkına danışılmadan, Gram Sabha* toplantısı yapılmadan başlandığını ifade ediyor.

Polis kaynakları 21 Kasım günü HKP(Maoist)’e bağlı gerillaların bir kepçe, bir jeneratör, şirkete ait bir bisiklet, bir değirmen makinesi ve şantiye binasını ateşe verdiğini açıklamıştı. Görgü tanıkları eylemi düzenleyen Maoistlerin bir düzineden fazla olduğunu ve baskın sırasında işçilerin alandan uzaklaştırdığını, makineleri yakmak için ise araçlardan boşalttıkları benzini kullandıklarını söyledi.

Bu eylemin ardından 25 Kasım günü ise Niyamgiri bölgesinde Dongaria Kondh Kalkınma Ajansı’nın ofisinin yakınında yerel dilde yazılmış iki pankart ve kızıl bayrak asıldığı öğrenildi. Pankart ve bayraklar Hindistan Komünist Partisi(Maoist) Baghuna Tümeni imzası taşıyordu.

* Gram Sabha: Hindistan’da halkın yerel yönetişim ve kalkınmayı tartışmak ve köy için ihtiyaca dayalı planlar yapmak için toplanan forum. Gram Sabha’nın onayı olmadan alınan hiçbir karar resmi ve geçerli değildir.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu