Gençlik

Sarıgazi Liseli YDG’den toplantı

Sarıgazi: Sarıgazi’de, Liseli Yeni Demokrat Gençlik okurları bir araya gelerek eğitim sistemine karşı nasıl mücadele edileceğini tartıştı.

Tartışmaları e-posta yolu ile gönderen Sarıgazi Liseli YDG’nin toplantı notları şu şekilde:

Uzun zamandan sonra liselerde olan dağınıklığımız toparlamak üzere gerçekleştirdiğimiz toplantıda bir çok konu ele alındı.Toplantıya, dört ana başlık belirleyerek başladık.

İlk tartışma konumuz daha önce sık sık yaptığımız, ancak son sürecte gelişen olaylar nedeniyle biraz ara verdiğimiz olmazsa olmaz eğitim çalışması oldu
Ele aldığımız eğitim çalışması üzerine yaptığımız tartışmalar kapsamında her devrimcinin her zaman öğrenci-öğretmen rolünde olması gerektiği ve teori ile pratiğin bir
birinden ayrı ele alınmaması yönünde tartışmalar ilerledi. Yapılan eğitim çalışmalarının gündeme dair politika üretmedeki faydaları, her devrimci bireyin kişisel gelişimine katkısı gibi bir çok yönleri ele alındı.
Daha sonra liselerde, önümüzdeki süreçte başlatacağımız kampanya üzerine tartışmalar yürütüldü. Son zamanlarda en büyük sorunumuz olan, devrimci demokrat yurtsever öğrencilere yönelik okullardaki polis ablukası ve saldırıları tartışıldı. Liselerdeki ve üniversitelerdeki saldırılara karşı yaptığımız tartışmalarda liseler de faşizmin günden güne kendini boy göstermesi karşısında liselerdeki örgütleme çalışmalarımızı aktif hale getirme yönde tartışmalar gerçekleştirdik.

Son olarak buyıl yapılıcak konferansa taşıyacağımız liseli gündemine geçmeden önce, 
liseli mücadelemizde bizle tanışan yeni arkadaşlara konferans içeriği ve önemi anlatıldı. Son olarak da divan toplantısına taşıyacağımız yeni fikirler ve öneriler üzerinde tartışmalar yürütülerek toplantımızı sonlandırdık.

SARIGAZİ LİSELİ YENİ DEMOKRAT GENÇLİK”

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu