Dünya

ÇEVİRİ | “Bırakın işyerim yansın”: Minneapolis’teki eylemde iş yerleri yanan Hint restoranı sahipleri George Floyd için adalet istiyor

"Gandhi Mahal" restoranı Perşembe gecesi protestocular tarafından ateşe verilen Minneapolis Polis Departmanı'ndan sadece birkaç kapı ötede olduğu için alev aldı. Ancak, olaya yanıt olarak, Bangladeş kökenli sahipleri kalpleri kazanan bir mesaj yayınladılar

“Gandhi Mahal” adlı yerel bir restoran, Perşembe gecesi protestocular tarafından ateşe verilen Minneapolis Polis Departmanı’nın Üçüncü Bölge karargahından sadece birkaç adım ötede olduğu için alev aldı.

Hint mutfağı restoranını barındıran bu bina, bu hafta Minneapolis’te George Floyd’un ölümü üzerine protestolarda hasar görenlerin arasındaydı. Gandhi Mahal Perşembe gecesi protestocular tarafından alevlendirilen Minneapolis Polis Departmanının Üçüncü Bölge karargahından sadece birkaç kapı ötede olduğu için alev aldı. Ancak, olaya yanıt olarak, Bangladeş kökenli sahipleri kalpleri kazanan bir mesaj yayınladılar.

“Gandhi Mahal dün gece alevleri hissetmiş olabilir, ancak insanların korunmasına ve ayakta durmasına yardımcı olmak için ateşli çabalarımız asla ölmeyecek! Barış herkesle olsun”

“Yine de umudumuzu kaybetmeyeceğiz, Gandhi Mahal’ı korumak için elinden geleni yapan komşularımız için çok minnettarım. Çabalarınız unutulmayacak ”

Restoranın sahibi Ruhel Islam’ın 18 yaşındaki kızı Hafsa İslam’ın yazısı Facebook’ta viral oldu ve mesajın sonunda “Bizim için endişelenmeyin, yeniden inşa edeceğiz ve iyileşeceğiz” dedi.

Babası hakkında konuşan Hafsa şunları ekledi, “Telefonda komşularımıza, ‘restoranımın yanmasına izin verin, adaletin yerine getirilmesi gerekiyor, bu memurların hapse atılması gerekiyor’ dediğini duydum.”

27.000’den fazla paylaşılan gönderi, milyonlarca kez beğenildi ve Twitter’dan Instagram’a sosyal medya platformlarına yayıldı.

Ailenin kayıptan kurtulmasına yardımcı olmak için kurulan “GoFundMe” sayfasında, İslam ailesi insanlara cömert bağışları için teşekkür etti ve “Burada bağış yaparsanız, bu zor zamanlarda insanları desteklemek için, yiyecek yapmak için bu fonları kullanacağız. Yiyecekleri çıkarmaya devam edebilmemiz için geçici bir mutfak arıyoruz.” dedi.

Ailenin önceden verdiği toplumsal hizmetler bölgede saygı görüyor. Bu lokanta, iklim değişikliği ile mücadelede sürdürülebilir yaşamı teşvik eden, çiftçileri ve yeni yetişen sanatçıları destekleyen bir inançlararası etkileşimler merkezi olma konumuna sahip.

Minneapolis’te protestolar şiddetlendikçe, ailenin yaralılara ve diğer protestoculara polisin topuzundan, göz yaşartıcı gazdan ve plastik mermilerden sığınmak için restoranın kapılarını sağlık görevlilerine açtığı bildiriliyor. Yaralı protestoculara yardım eden Hafsa, “Sadece insanlara yardım etmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyorduk” dedi.

“Gandhi Mahal yalnız değil” 

Protestolar sırasında sadece Gandhi Mahal değil, popüler bir kitapçı ve yerel bir pub da hasar gördü. “Moon Palace” adlı kitapçının yaptığı açıklamada, “Binamızda kaybolabilecek veya hasar görebilecek şeyler sadece ‘şeylerdir’, ancak tıpkı sizin hayatınızın olduğu gibi George Floyd’un hayatı da paha biçilemezdir.”

“Turf Club” adlı barın sahibi Dayna Frank ise eylemcileri destekleyen bir mesaj gönderdi; “Yeniden inşa edeceğiz; ölmedik. Kimin öldüğünü biliyor musun? George Floyd. Kimin hala zarar görmediğini biliyor musun? Katil polis ve suç ortakları. ”

Kaynak: https://indianexpress.com/article/trending/trending-globally/gandhi-mahal-restaurant-minneapolis-george-floyd-6434319/

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu