Güncel

Santa Maria Kilisesi’ndeki saldırıyla ilgili 25 kişi tutuklandı

Santa Maria Kilisesi'ne yönelik saldırıyla ilgili Amirjon Khliqov ve yanında bulunan David Tanduev'in de olduğu 25 kişi hakkında tutuklama kararı, 9 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’ne yönelik 28 Ocak’ta gerçekleşen ve Tuncer Cihan adlı kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan aralarında saldırganlar Amirjon Kholikov ile David Tanduev’in de yer aldığı 34 şüpheli mahkemeye çıkarıldı.

İstanbul Polis Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinde tutulan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadeleri alınan 34 şüpheliden 13’ü “silahlı terör örgütüne üye olmak” 21’i ise “tasarlayarak kasten adam öldürme” ile “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

25 tutuklama

Aralarında Kholikov ve Tanduev’in de bulunduğu 25 şüpheli çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak hapishaneye gönderildi. 9 şüpheli ise yine çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu