LGBTİ+

Gay ilişki içeriği nedeniyle yasaklanması istenen derginin tüm baskıları tükendi

Rio de Janeiro belediye başkanının iki erkeğin öpüşmesini gösteren Marvel çizgi romanının yasaklanması için yaptığı birçok girişim Birezilyalı bir yargıç tarafından engellendi. Yasaklama girişimlerinin ardından derginin tüm baskıları hızla tükendi

Eski bir piskopos olan Rio de Janeiro Belediye Başkanı Marcelo Crivella, çocuklar için uygun olmayan içerikler olduğunu söyleyerek çizgi romanın kitap fuarından çekilmesini istedi.

Ancak yargıç, ifade özgürlüğü hakkına işaret ederek başkanın talebine karşı geçici bir dava açtı.

Avengers: The Children’s Crusade çizgi romanın bütün baskıları ise belediye başkanının müdahalesinden sonra hızla tükendi.

Belediye başkanının homofobik tepkisine neden olan çizim, Cumartesi günü Brezilya gazetesi Folha de São Paulo’nun ön sayfasına da basıldı.

Resim, tamamen giyinik iken öpüşen iki erkek karakteri, Wiccan ve Hulkling’i gösteriyor. Çizimlerin hikayesinde ise, tıpkı çizimlerindeki gibi adanmış bir ilişki içinde oldukları anlatılıyor.

The Children’s Crusade serisinin Birezilya’da 2012’den beri basımı yapılıyor. O Globo gazetesine göre, derginin ciltlenmiş sayılarına kitap fuarında üç yıl önce izin verildi.

Marvel bünyesindeki eşcinsel ilişkileri konu edinen çizgi romanlar, 1990’lı yılların başlarından bu yana süper kahraman isimlendirmesi X-Force ile başlamıştır.

“Tıpkı demokraside olması gerektiği gibi”

Belediye Başkanı Crivella Cuma günü twitter üzerinden yayımladığı bir videosunda çizgi romanın tamamlanması için bir çağrıda bulundu. Crivella başka bir mesajında ise “bunun gibi kitapların dışlarından görülebilecek siyah plastik bir mühre ve bir içerik uyarısına ihtiyacı var” dedi.

Birezilyanın en büyük yazınsal organizasyonunun düzenleyicileri, konuya ilişkin AFP haber ajansına verdiği demeçte, “ayrım yapılmaksızın okur kitlelerinin bütünü için ses verilmesi gerekir, tıpkı demokraside olması gerektiği gibi” dedi. (Haber Merkezi)

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu