Güncel

Özgürlük Yürüyüşü Gemlik’te: Öcalan’ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadele sürecek

Engelleri aşarak Gemlik'e ulaşan Özgürlük Yürüyüşçüleri, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP),  Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ile Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) öncülüğünde Bursa’nın Gemlik ilçesine “Özgürlük Yürüyüşü” düzenlendi.

Tüm engelleme ve kötü hava koşullarına rağmen Özgürlük Yürüyüşçüleri Gemlik’e ulaştı. Yürüyüşte, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü istendi. HDK Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ile Keskin Bayındır’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi, yürüyüş sonrası açıklama yaptı.

DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, tecridin rejim haline geldiğini söyledi. Uçar, tecride karşı mücadelelerinin devam edeceğine işaret ederek, “Gemlik’e gitmek için başlattığımız ‘Özgürlük Yürüyüşü’nü bugün burada tamamladık. Halkımız, bu ülkede demokrasinin tesis edilebilmesi için ve Ortadoğu’ya barışın gelebilmesi için tüm polis ablukasına ve devlet zoruna rağmen yürüyüşten vazgeçmedi. Bugün arkadaşlarla Gemlik’teyiz, buradan sesleniyoruz; bu ülkede en önemli hakikatlerden biri Kürt sorunudur ve mevcut iktidar savaş politikasıyla, tecrit politikasıyla yeni yüzyılı tekrar bir asimilasyon yüzyılı ve katliamlar yüzyılı yapmaya çalışıyor” diye belirtti.

‘Faşizme karşı mücadelemiz devam edecek’

Uçar, şöyle devam etti: “Bizler hem tecridin bir rejim haline getirilmesine izin vermeyeceğiz hem de bu ülkede demokrasi, eşitlik ve özgürlüğün tesis edilebilmesi için tek proje sahibi olan Sayın Öcalan’ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadelemizi yürüteceğimizi ifade ediyoruz. Bu anlamda emek veren bütün arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler. Eylemimiz amacına ulaşmıştır. Faşizme karşı mücadelemiz devam edecek.”

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu