GüncelManşet

Rojava Komutanlığı; “Saldırının planlayıcısı ve uygulatıcısı Türk devletidir”

H. Merkezi: TKP/ML TİKKO Rojava Komutanlığı, 25 Mart günü saat 13.20 ile 14.00 arasında karargâhlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırının planlayıcısının ve uygulatıcısının Türk devleti olduğunu belirtti.

ANHA’nın 27 Mart günü geçtiği habere göre, TKP/ML TİKKO Rojava Komutanlığı, 25 Mart günü saat 13.20 ile 14.00 arasında karargahlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

 “Mazlumların haklı ve devrimci saflarında olmak”

Rojava Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada “DAIŞ çeteleri tarafından 25 Mart günü Serekaniye’de bulunan karargamıza yönelik bir bombalı saldırı düzenlendi. Öncelikle şunun bilinmesini istiyoruz. Bu saldırının planlayıcısı ve uygulatıcısı TC devletidir” denildi.

Rojava devrimi Ortadoğu’da ve bölge üzerinde sarsıcı bir deprem etkisi yarattığının ifade edildiği açıklamada “Rojava devrimini savunan, sahiplenen, korumaya çalışan her anlayış her yapı faşist T.C. devletinin politik ve askeri hedefi durumuna geldi” sözlerine yer verildi.

Rojava devrimini savunan Kürt ulusu üzerindeki yüzyıllık inkar ve imha politikasına karşı duran, mazlumların özgürlük ve kurtuluşunu savunarak zalimlerin karşısında duran her anlayış her yapı faşist T.C. devletinin düşmanı olarak görüldüğünün, kabul edildiğini belirtildiği açıklamanın devamında “Ya TC devletinin zulmü onaylanacak ya da zulme karşı olunarak mazlumların haklı ve devrimci saflarında olunacaktır” denildi.

 

“Zalimlere karşı savaşımızı hiçbir faşist saldırı durduramaz”

“Bu açık ve net saflaşmada safını her zaman olduğu gibi bugünde mazlumlardan yana belirleyen Kürt ulusunun tam hak eşitliğini, tam özgürlüğünü savunan ve savunduğu devrimci görüşler uğruna savaşan partimiz TKP/ML ye bağlı TİKKO karargahına yapılan bombalı saldırı manidardır” denilen açıklamada, gerçekleşen saldırının nedenini ise “Kurulan Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin ilanının ardından yapılması bu saldırının amacını ortaya koymaktadır” diye vurgulandı.

Açıklamanın devamında “Biz TKP/ML TİKKO olarak Rojava topraklarını çetelerden temizlemek için yapılan her hamlede yerimizi almaya devam edeceğiz. Biz Rojava devrimini sahiplenmeye-savunmaya-korumaya devam edeceğiz” diye belirtilerek faşist TC devletinin tehdit dolu saldırıları ve faşist DAIŞ çetelerinin hain saldırılarının kendilerini yıldıramayacağı ifade edilerek “Savunduğumuz haklı devrimci görüşleri savunmamızı engelleyemez. Mazlumların yanında zalimlere karşı savaşımızı hiçbir faşist saldırı durduramaz” denildi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu