Güncel

Bartın’da maden ocağında patlama

Amasra'da Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait maden ocağında patlama meydana geldi.

Bartın’ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait maden sahasında patlama  bir meydana geldi. Amasra Belediye Başkanı madende 87 işçinin olduğunu açıklarken, Bağımsız Maden-İş Sendikası, 90’a yakın işçinin olduğu  belirtiyor.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, patlamanın nedenini tespit edemediklerini söylerken, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ise “Grizu patlaması şüphesi var. İçeride 87 arkadaşımız vardı” dedi. 6 işçinin yaşamını yitirmiş olabileceğini söyleyen Çakır, “Tahliye ekiplerinin olaya müdahalesi sürüyor” dedi.

Maden ocağından çıkan bir işçi, “Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi” dedi.

Patlamayı haber alan işçilerin yakınları maden ocağına geldi. Çalışmalar sırasında bazı işçiler ocaktan çıkarılırken, madende hala çok sayıda işçinin mahsur kaldığı öğrenildi.

Bağımsız Maden-İş Sendikası, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bartın’da Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda 300 metre kotta patlama meydana geldi. Vardiyada 90’a yakın işçinin olduğu bilgisi geldi. Genel merkezimiz olarak yola çıkıp bölgeye gidiyoruz. Herhangi bir can kaybı olmadan atlatılmasını diliyoruz” dedi.

Patlamanın TTK’nın maden ocağında meydana geldiği ve metan gazının yol açtığı öğrenildi.

Patlama sonucu 14 işçi hayatını kaybetti, 28 işçi yaralandı. Hayatını kaybeden işçi sayısının artması bekleniyor.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu