Güncel

AKP ve MHP’li belediyeler, taşınmazlarını satacak

İzmir'de AKP’li Bergama Belediyesi ve MHP’li Aliağa Belediyesi önümüzdeki günlerde yine itirazlara rağmen belediye taşınmazlarını ihaleyle satacak.

İzmir’de AKP yönetimindeki Bergama Belediyesi ve MHP yönetimindeki Aliağa Belediyesi, kamu  taşınmazlarının satışı için belediye meclisinden yetki isteyecek.

Geçen yıl bütçeleri açık veren ve peş peşe yaptıkları satışlarıyla tepkileri üzerine toplayan AKP’li ve MHP’li başkanlar, önümüzdeki günlerde yine itirazlara rağmen belediye taşınmazlarını ihaleyle satacak.

AKP’li Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, yeni yıla satış kararıyla başlayacak. Geçen kasım ayında 24 stadyum büyüklüğündeki belediye taşınmazlarını satışa çıkartan Koştu, yeni bir ihale için daha belediye meclisinden yetki isteyecek. Çiftçilerin yıllarca kullandığı, tarla, mera, zeytinlik gibi köy mallarını geçen yıl içerisinde peş peşe satarak bütçesindeki açığı kapatmaya çalışan Koştu, belediye meclisinde konunun karara bağlanmasıyla birlikte yeniden ihale yapacak ve belediye taşınmazları açık artırma yoluyla satacak.

2021’de borçlanma limitini aşarak yılı 281 milyon TL borçla kapatan ve belediyenin 28 ayrı taşınmazını 60 milyon TL’ye satan MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’da yine mülkiyeti ilçe belediyesine ait 7 ayrı parseldeki taşınmazı ihaleye çıkartmak için belediye meclisinden yetki isteyecek.

Cumhur İttifakı üyelerinin onayı sonrasında Karaköy ve Yüksekköy mahallelerinde yer alan yaklaşık 11 dönüm büyüklüğünde belediye taşınmazları için yeni bir satış ihalesi yapılacak.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu