Güncel

Suruç Aileleri İnisiyatifi: Gözaltındaki çocuklarımız serbest bırakılsın

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Çanakkale’de Düş Yolcuları Gençlik ve Kültür Evi’ne yönelik polis saldırısını ve 33’lerin yoldaşı 8 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Düş Yolcuları Gençlik ve Kültür Evi’nin yanında olduklarını belirtirken, “Gözaltına alınan çocuklarımız serbest bırakılsın” dedi.

Açıklama şöyle devam etti: “33 düş yolcumuzun anılarını yaşatmak için kurulan ve kurulduğu günden bugüne kadar yaptığı değişik etkinliklerle Suruç’ta yitirdiğimiz evlatlarımız, anne babalarımız ve eşlerimizin isimlerini dile getiren düş yolcuları gençlik ve kültür evi bu sabah basılarak aktivistleri gözaltına alındı.

Biz Suruç Aileleri İnisiyatifi olarak ‘Düş Yolcuları Gençlik ve Kültür Evi’nin’ yanında olduğumuzu belirtiyor, gözaltına alınan çocuklarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Suruç katliamı ile ilgili yapılan her şeye tahammülsüzlük gösterenler bilsinler ki, yasaklamalara, kurum baskınlarına ve gözaltılara karşı adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

Düş yolcularımızı anmak onlar için etkinlikler düzenlemek, suç değildir.”

Ne olmuştu

25 Nisan sabahı IŞİD Türk devleti işbirliğiyle Suruç’ta katledilen 33 düş yolcusu anısına Çanakkale’de açılan Düş Yolcuları Gençlik Kültür Evi sabah saatlerinde polis tarafından basıldı. Polisin kültür evindeki araması devam ederken Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda eve polis baskını düzenlenmişti.

Ev baskınlarında şu ana kadar Öznur Çençik, Veysi Olan, Ozan Aksünger, Zeynep Altuntaş, Ömer Kadan, Mustafa Karataş, Yusuf Şahin, Kamuran Efe ve Ahmet Toprak’ın gözaltına alındığı öğrenildi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu