Güncel

Mehmet Faruk Engin 2 yıldır tedavi edilmiyor

Osmaniye’de 87 gün açlık grevi sürdüren ve ayağında şarapnel bulunan Mehmet Faruk Engin’in tedavisi 2 yıldır yapılmıyor.

Osmaniye 2 No’lu T Tipi Hapishanesi’nde 87 gün açlık grevi yapan ve ayağında şarapnel parçası bulunan Mehmet Faruk Engin 2 yıldır tedavi edilmiyor.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Engin, kendisiyle görüşen avukatlar aracığıyla yaşadığı hak ihlallerini şöyle anlattı: “Ben 87 gün açlık grevinde kaldım. 31 Mayıs’ta hastaneye götürüldüm. Daha önce kanamam ve kusmam vardı. Doktor, ‘hiçbir şeyin yok’ diye gönderdi. Ben doktorun yanında muayeneye girerken, yanımızda uzman çavuş, erler ve gardiyanlar vardı. Ellerim kelepçeliydi. Ben doktora ayağımda 3 yıldır şarapnel parçası var, yürüyemiyorum, dedim. Uzman çavuş ve gardiyan, ‘bu konu doktoru ilgilendirmez. Bunu kurum doktoru tedavi eder’ deyip doktorun yanında çıkardılar. Cezaevi doktoru beni hastaneye hiç bir şekilde sevk etmiyor. Doktor bana, ‘ben devletin askerini ve araçlarını neden senin için meşgul edeyim’ diyor. Sol ayağımda bacağımda şarapnel parçası var. Ama ameliyat edilmedim. Ayağım şişkin ve acıyor; basamıyorum. En son 2017 yılında ayağım için hastaneye gittim. O günden beri hastaneye götürmediler. Şuanda B1 vitamini alıyoruz. Çorba içiyoruz. Yoğurt ve peynir tüketiyoruz. Doktor hiç bir şekilde nasıl beslenmem gerektiğini anlatmadı.”

Engin’le aynı hapishanede olan Abdulkadir Baybars, Akar İkbal, Adem Amaç, Yavuz Akar, Cihan Cağfun, Özgür Azad İnci ve Sabri Kaya adlı tutsakların tedavileri de yapılmıyor.

Son 17 yılda 3 bin 500 tutsak yaşamını yitirdi

İHD Hapishane Komisyonu tarafından 1 Mart 2018’de yayınlanan hasta tutsak raporuna göre 386 hapishanede bin 154 hasta tutsak bulunuyor. Verilerde, 402 tutsağın durumunun ağır ve acil olduğu belirtiliyor. İHD raporunda, son 17 yılda hapishanelerde yaşamını yitiren tutsak sayısının ise 3 bin 500’e yakın olduğu kaydediliyor. Raporda hükümet, bakanlıklar ve tüm yetkililerle yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığı, “Cezaevinde kalamaz” raporunun yalnızca Adli Tıp Kurumu’na (ATK) devredilmesinin ise tutsaklar için “idam cezası” cezası olduğu yorumu yapılıyor. (Haber Merkezi)

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu