Güncel

Yenidoğan’da 2 Temmuz anması

İnsan yakmanın zaman aşımı olmaz yakan da, aklayan da devlettir


Yıl 1993

Yangın yeridir şimdi Sivas

33 can gözleri üzerimizdedir şimdi

Umutları yanı başımızda

33 aydın yürek…

2 Temmuz Sivas katliamının 22 yıl dönümünü yaklaşırken mahallelerde anma etkinlikleri devam ediyor.

29 Haziran Pazartesi Yenidoğan Mahallesi’nde Akın Caddesi üzerinde saat 20.00’de Partizan tarafından bir anma programı gerçekleştirildi. Mahalle halkının yoğun ilgisi olan anma programı açılış konuşması ve Sivas’ta kaybettiklerimiz başta olmak üzere devrim şehitleri şahsında saygı duruşu ve basın metni ile devam etti.

“Asimilasyon politikaları hız kesmiyor”

Basın metninde; “Yıl 1993. Temmuz’un 2’sinde Pir Sultan Abdal Şenliklerin’de 33 aydın, yazar, sanatçı tempolu alkışlar ve sevinç naraları eşliğinde ateşe verildi. Özgürlük, eşitlik ve ‘insanın insana kul olmadığı bir dünya’ idealleri ile çarpan yürekleri Sivas’ta zulmün karanlığını bedenleri ile parçalayarak ölümsüzleşti” ifadesine yer verilirken Sivas sanıklarının devlet tarafından korunduğunu, kollandığını ve hatta önemli mevkilere getirilerek ödüllendirildiğini belirtildi.

Devletin farklı uluslardan, milliyetlerden ve inançlardan oluşan halkları Türk İslam potasında eriterek “tek din, tek dil, tek mezhep” anlayışı ile dayatmacı politikalar uygulayarak çocukları, gençleri tek tipleştirmeyi ve kutuplaştırmayı hedeflediğini “Alevi Açılımı” adı altında Aleviler aldatılmaya, devlete yedeklenmeye çalıştığını belirten Partizan asimilasyon politikaları ise hiç hız kesmediğini söyledi.

“Asimilasyona karşı dayanışmayı büyütelim”

Tüm bu ayrımcı politikaları halka dayatırken Soma’da yüzlerce maden işçisinin ölümü karşısında ‘Bu işin fıtratında var’ söylemi ile taşeronlaşma ve sömürünün üstünü örtmeyi, Hes projeleri ile doğayı yok etmeye halkın olan su kaynaklarını sermayeye peşkeş çekmeye devam ediyorlar. Kentsel dönüşüm projeleri ile milyonları yoksullaştırıyorlar” diyen Partizan, açıklamasının devamında “Irkçı ve gerici politikalarını günden güne beslemektedir. Kobané’de eli kanlı DAİŞ ve ortağı TC devletinin oradaki mazlum halklara karşı işlediği insanlık suçundan biliyoruz. Kobané’de yaşananlar sıradan bir savaş değil tıpkı Sivas’ı yakanlarla aynı naraları atarak ortaçağ karanlığının tekrar inşası direnen halkları yok etme çabasıdır” dedi ve dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

Anma etkinliği Grup İsyan Ateşi’nin söylediği deyiş ve türkülerin ardından sinevizyonve ile son buldu. Son olarak Yenidoğan halkına yapılan 1 Temmuz akşamı saat 20.30’da (Özgürlük Meydanı) Akpınar Mahallesi’nde ve 4 Temmuz günü saat 19.00 Vatan İlköğretim Okulu önünde başlayacak 2 Temmuz anmalarına çağrıları ile etkinlik sonlandırıldı.

Sarıgazi Partizan

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu