GüncelManşet

“Tutuklayamadılar katlettiler!”

İzmir: Tahir Elçi’nin Amed’de devlet güçlerince katledilmesi İzmir’de kitlesel bir şekilde protesto edildi.
İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri‘nin örgütlediği eyleme ÖHD, ÇHD, İHD ve İzmir Barosu avukatlarının yanı sıra HDP, Partizan, ESP, DHF, Yeni Demokrat Gençlik gibi devrimci ve demokrat kurumlarda katıldı.
Alsancak Sevinç Pastanesi önünde başlayan eylemde “İnsan hakları ve barış ELÇİ’si ölümsüzdür..!” ve “Tutuklayamadılar katlettiler! Tahir Elçi ölümsüzdür!” yazılı pankartların yanı sıra Tahir Elçi’nin büyük bir resmi açıldı.
“Quasidê aştiye Tahir Elçi”, “Tutuklayamadılar katlettiler!”, “Em qatilên xwe dınasın!” gibi yazılı dövizlerin bulunduğu eylemde kitle tarafından sık sık “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Şehid namirin”, “Tahir Elçi ölümsüzdür” gibi sloganlar atıldı.
Yoğun yağmura rağmen yüzlerce kişinin katıldığı eylemde ilk olarak Tahir Elçi’nin anısına bir dakikalık bir saygı duruşu yapıldı.
Saygı duruşunun ardından bir basın açıklaması okundu. Basın açıklamasını okuyan Yakup Gül, Tahir Elçi’ye yapılan bu aşağılık ve alçak saldırının sorumlularının politik çıkarları ve hedefleri için kamuoyunda Tahir Elçi’yi suçlu gibi gösterenlerin olduğunu belirtti.
Öfkelerinin hiç bir zaman dinmeyeceğini söyleyen Gül, bu katliamlara zemin hazırlayanlara karşı mücadele edeceklerini vurguladı.
İzmirde Tahir elçi protestosu 2Tahir Elçi’nin katledilmeden bir kaç dakika önceki sözlerini tekrarlayan Gül, “Bugün bir barışseveri, bir barış elçisini kaybetmenin, Tahir Elçi’yi kaybetmenin derin acısını yüreklerimizde taşırken, hepimizin birer Tahir Elçi olduğunu, barışçıl bir ortamda yaşamak talebimizden asla vazgeçmeyeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
Basın açıklamasının ardından İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan kısa bir konuşma yaptı. Hızlı ve etkin bir soruşturma yapılıp faillerin bir an önce ortaya çıkarılarak adil bir şekilde yargılanmalarını istediklerini belirten Özcan, Tahir Elçi’nin cenazesine 79 baro başkanının da katılacağını açıkladı.
Daha sonra kitle İzmir Barosu önüne doğru Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında kitle tarafından sık sık “Tahir Elçi onurumuzdur”, “Katil devlet hesap verecek”, “Kürdistan’da düşene dövüşene bin selam” gibi sloganlar atıldı.
İzmir Barosu önüne gelindiğinde kısa bir konuşma yapan Eylem Yıldız, öldürmekle bitmeyeceklerini, şimdi binlerce Tahir Elçi olarak sonuna kadar mücadele edeceklerini vurguladı.
Konuşmasından sonra Eylem Yıldız ve diğer avukatlar İzmir Barosu önüne Tahir Elçi’ye atfen cübbelerini bıraktılar.
Cübbelerin bırakılmasının ardından eylem “Tahir Elçi ölümsüzdür” sloganıyla sonlandırıldı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu