GüncelManşet

YDG: Tehlikeyi IŞİD’tiniz mi? Katliamlara Dur De!

 

H.Merkezi: Yeni Demokrat Gençlik yayımladığı bir açıklama ile tüm YDG’lileri ve halk gençliğini AKP’nin beslemesi IŞİD terörüne karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

Açıklamayı haber değeri taşıdığından yayımlıyoruz:

“Tehlikeyi IŞİD’tiniz mi?

Katliamlara Dur De!
Emperyalizmin doğrudan olmayan işgal yöntemlerinden bir tanesi de bölgesel güçleri devreye sokarak illegal örgütlenmeler yaratmaktır. Bu örgütlerden bir tanesi de bugünlerde adını yoğunlukla duyduğumuz IŞİD’dir.
Ortadoğu coğrafyası enerji kaynakları bakımından emperyalizmin ağzını sulandıran bir coğrafyadır. Yıllardan beri emperyalist devletlerin bölgede uyguladıkları politikalardan kaynaklı bölge halkına zulüm edilmiştir.
Son dönemde de Suriye’de bulunan önemli petrol bölgelerini emperyalistler IŞİD üzerinden kontrol almaya çalışmaktadır.
ABD emperyalizmi bölge politikalar
ını uygularken Ortadoğu’daki planlarının en önemli yol arkadaşı, uşağı olan faşist T.C devletini de kendi çıkarları doğrultusunda çok iyi kullanmaktadır. Aynı zamanda IŞİD’ in Musul’u ele geçirmesi ile birlikte Türkiye’nin kesilen petrol hatlarının açılması da tesadüfî değildir.  Ülkemiz, adeta IŞİD’ in silah deposu haline getirilmiş tırlar ile silahlar taşınmıştır. AKP hükümeti Esadı devireceği hevesiyle Suriyede savaşın başaldığı günden bu yana El-Kaide, El-Nusra ve IŞİD gibi çok sayıda çeteye tüm olanakalırnı seferber etmiş, sınır kapılarını açmış, besleyip bugünlere getirmiştir. Rojavada Kürt ulusunun elde ettiği kazanımlar T.C devletinin abusu olmuş beslediği katliamcı çeteleri bu bölgelere salmıştır. IŞİD eliyle, Rojavada Kürt ulusunun kendi kaderini eline almak adına yürüttüğü mücadeleyi boğmak amacıyla bölge adeta kan gölüne çevrilmiştir.
Eli kanl
ı IŞİD, bölgeyi kontrol altına alma adına katliamlar gerçekleştirmektedir.
Dün Rojavada Kürt halkını katleden IŞİD bugün Şengal’de Êzidilere yönelik soykırım gerçekleştirilmektedir. IŞİD’in yaptığı saldırılarda Sincar dağlarına kaçmak zorunda kalan Êzidiler açlıktan ve susuzluktan hayatlarını kaybetmişlerdir/kaybetmeye devam etmektedir. Açlıktan zehirli otları yemek zorunda kalarak yaşamını yitiren 250 çocuk bize vahşetin ulaştığı boyutları anlatmaktadır.
Ayr
ıca bölgede yaşayan Hıristiyan çocuklarına yönelik kan donduran katliamlar gerçekleştiren, kafa kesen IŞİD, kadınlara yönelik vahşette de sınır tanımamakta, kadınları kaçırmakta, tecavüz etmekte işkence yapmaktadır.
Bölgede IŞİD kaçırdığı Êzidi, Kürt, Türkmen ve Hıristiyan kadınlara tecavüz edip köleleştirmektedir. Kadınları kitlesel bir şekilde imha ederek adeta kadın katliamına girişmiş durumdadır.
Yaşanan bunca zulme rağmen AKP hükümeti katliamcı IŞİD‘e ağız ucuyla bile olsa laf etmemekte, Berkin’e terörist diyen Erdoğan çeşitli milliyet ve inançlardan Suriye ve Irak halklarını kurşuna dizen, evlerini yakıp yıkan IŞİD‘e terörörist diyememektedir.

Yapılan bu katliamın teşhirini yapmak, bu vahşette AKP hükümetinin rolünü göstermek aynı zamanda bölge halkıyla dayanışmayı büyütmek acil bir ihtiyaçtır.  
Biz de Yeni Demokrat Gençlik olarak Kürt, Arap,Türkmen halklarının, Êzidilerin,Alevilerin, katliamın hedefindeki tüm ezlenlerin yanında olacağımızı ilan ediyoruz.

Vahşete, katliamlara dur demek, halkların dayanışmasını geliştirmek ve AKP hükümetinin kanlı elleriyle topraklarımızı savaşın bir parçası haline getirmesine hayır demek için mücadeleyi yükseltelim.


                                                                           YEN
İ DEMOKRAT GENÇLİK”

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu